Zászló stratégia

A grafikon alakzatok elemzése kezd egyre népszerűbbé válni a tőzsdei kereskedők körében, egy egyszerű ok miatt: Ezek az eszközök elég hatékonyan segítenek abban, hogy előre jelezhessük a piac következő lépését. Ezeknek az előrejelzéseknek a hatékonyságát több évtizedes megfigyelések támasztják alá, és sok stratégia épül rájuk. Zászló stratégia egyszerű, nézzük miért:

Most egy nagyszerű stratégiát fogunk bemutatni, amely a technikai elemzés egyik alakzatáról kapta a nevét, a zászló alakzatról.  Ez az alakzat elég gyakran előfordul, és a legtöbbször egy csomó más jelzés is megerősíti a pontosságát.

Ebben a leírásban a napon belüli kereskedésre vetítjük rá a stratégiát, mivel ez a legjövedelmezőbb. Természetesen a hosszú távú kereskedésnél szintén jól használható.

A zászló nagyon hasonló a szimmetrikus háromszöghöz. Mindkettő trendkövető alakzat, és mindkettő egy erőteljes emelkedés, vagy csökkenés után alakul ki leggyakrabban. Ezen kívül mindkettőnek van egy megkülönböztető vonása, a zászlórúd, ami az erőteljes elmozdulást jelöli, és aminek a végén az alakzat kialakul.

A zászló stratégia alakzata így néz ki:

Zászló stratégia

Ahogy látjuk, az árfolyam az erős kiugrás után megáll, majd elkezd lassan az ellenkező irányba mozogni, ami egy korrekciót jelent. A korrekció során kialakul egy támasz és ellenállás vonal, melyek közel, vagy teljesen párhuzamosak egymással. Ez azt jelenti, hogy a piac lendülete és a piaci szereplők száma átmenetileg lecsökkent. Amint az árfolyam áttöri a zászló tetejét jelentő ellenállás szintet, a trend folytatódik felfelé.

Ha csökkenő trend során kialakuló zászlóról beszélünk, minden teljesen ugyanaz, csak éppen fejjel lefelé. Egy éles, több ponton át tartó esést követően az árfolyam egy szűk csatornában kezd konszolidálódni, zászló alakzatot formálva. A konszolidáció után a csökkenő trend folytatódik.

Zászló stratégia kereskedési szabályok
Belépési pontok felfelé:

Ha szeretnél Long-ot nyitni napon belüli kereskedéshez bármilyen devizapárra, vagy főbb nyersanyagokra, fontos megfigyelned a piaci mozgásokat napközben az európai, aztán az amerikai tőzsdéken. Ha felfedezünk egy éles emelkedést valamelyik grafikonon, amelyiken kereskedni szeretnénk, megvárjuk a zászló alakzat megjelenését. A támasz és ellenállás vonal berajzolása után várunk, míg az árfolyam áttöri az ellenállást, majd nyitunk egy Long-ot.

Belépési pontok lefelé:

Ahhoz hogy Short-ot nyissunk a zászló stratégia segítségével, megvárjuk a lefelé irányuló zászlórúd kialakulását, ami általában egy, vagy több hosszú piros gyertya. Utána berajzoljuk a kialakuló zászló felső és alsó vonalát. Amint az árfolyam áttöri az alsó vonalat (támasz), Short-ot nyitunk.

Lejárati idő:

A lejárati időnek meg kell egyezni 4 gyertya idejével, vagy lehet a kereskedési szekció vége is (bizonyos esetekben). Tehát ha 5 perces gyertyákat figyelünk 20 perces lejáratot, ha 15 perces gyertyákat figyelünk 60 perces lejáratot érdemes beállítani, és így tovább.

Zászló stratégia Nyereség ráta:

Rengeteg teszt elvégzése után azt az eredményt kaptuk, hogy a zászló alakzat eredményessége hosszútávon 65 % körül van. A jelzések hatékonysága ez alapján nem túl magas, de ezzel együtt is eredményezhet nyereséges kereskedést. Természetesen függ a képességeidtől és az intuícióidtól is mint kereskedő. Viszont ha a belépéseket annyiban módosítjuk, hogy a jelzés után megvárjuk a következő gyertya nyitását, az eredményesség felmegy 69 % környékére.

Ha meg szeretnél győződni róla, hogy Zászló stratégia neked is működik, kipróbálhatod először demó számlán is.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Mi a Bináris opció?

Mi a Bináris opció? A bináris opció egy egyszerű iránykereskedés, ahol a kereskedő nem vásárolja meg a kiválasztott instrumentumot, hanem csupán megbecsüli az árfolyam mozgásának irányát, vagyis azt kell eldöntenie, hogy a kiválasztott eszköz (devizapár, … Olvass tovább

Rövid távú bináris stratégia

A skalpolás nem csak a forexben lehetséges. Ugyanúgy a cfd kereskedésben is helyet követelt magának, ezért itt is ugyanúgy élvezheted a rövid távú skalp stratégiák előnyeit, és remélhetőleg a magasabb profitot. A skalpolás fő előnye, … Olvass tovább