XM

XM szabályozás

Az XM világszinten is a kiemelkedően nagy forgalmat generáló brókerek közé tartozik, ami természetesen megköveteli a komoly szabályozást. Három nemzetközi felügyelet is ellenőrzi, ami biztosítja azt, hogy az alap dolgok rendben legyenek, mint a számla biztonság, pénz be- és kifizetés, adatvédelem. A felügyeleti szervek az FCA (Egyesült Királyság), az ASIC (Ausztrália) és a CySec (Ciprus). Ez a széleskörű szabályozottság sajnos azt nem tudja garantálni, hogy a bróker mindig teljesen korrekt legyen például az ügyfelek panaszaival kapcsolatban, ahogy sok angol nyelvű internetes kommentben olvastunk is erre vonatkozó példákat. Hiába a nagyon komoly szabályozás, ha az ügyfelek szemében az XM nem a legkorrektebb brókerek közé tartozik. A tapasztalataink, és az olvasottak alapján vannak olyan brókerek, amelyekről sokkal jobb vélemény alakult ki nemzetközileg, mint az XM brókercégről.

xm

XM platform

Az XM platformjairól hosszú elemzést nem szeretnénk írni, ugyanis az MT4 és MT5 felületekkel dolgozik. Persze ezeknek mindenféle verziójával, bármilyen asztali gépre, vagy mobilra. A Metatrader platformokat rengetegen használják világszerte számos brókernél, és végtelen számú oktató videó található róluk a Youtube-on. Nem biztos, hogy a legjobb platformok a világon, de a legnépszerűbbek, és mindent tudnak, amire egy átlag kereskedőnek szüksége lehet. Természetesen a Metatrader csak egy szoftver, a grafikonokat és a korrekt (jobb esetben) árfolyam mozgásokat a bróker biztosítja. A platformokkal kapcsolatban egy rossz szavunk sincs, viszont az árfolyamaival kapcsolatban vegyes véleményeket találtunk az interneten.

xm

XM ügyfélszolgálat

Az XM ügyfélszolgálata az esetek többségében teljesen rendben van. Kicsit mi is teszteltük, ügyfeleket is kérdeztünk, nem panaszkodtak rá, azt leszámítva, hogy nincs magyarul. Ez elég nagy hátrány azok számára, akik nem beszélnek angolul. A weboldalt viszont lefordíttatták magyarra, ez plusz pont. A másik negatívum a magyar support hiánya mellett, amit már a szabályozás résznél is említettünk. Nagyon sokan írtak a neten a cég inkorrektségéről, és főleg olyanok, akik valamilyen problémával, vagy panasszal fordultak a céghez. Nyilván minden nagy cégről lehet találni negatív véleményeket, de ha egy brókercégről ilyen sok a negatív vélemény, az biztos nem lehet véletlen.

xm

Az oktatás és támogatás terén szemmel láthatóan odateszi magát a bróker , és széles skálát kínál. A tanulni és kereskedni vágyók sokféle segítséget találnak, a webináriumoktól elkezdve egészen az ingyenes szignálokig (az XM szignáljainak a megbízhatóságát nem vizsgáltuk, valószínűleg önmagában kevés a meggazdagodáshoz). Kicsit olyan érzésünk volt a weboldalt böngészve, mint amikor a Markets.com oldalát néztük. Sok mindent kínál az XM a kereskedőinek, próbálja sok mindennel megfogni az ügyfeleket. Nincs is ezzel semmi gond, sőt igazán jó dolog, ha a feliratok mögött tényleg profi szolgáltatás van.

XM vélemények

Ahogy más brókercégekről (eToro, Iforex, Plus500), úgy az XMről is igyekeztünk összegezni az interneten fellelhető véleményeket. Ez általában nehéz feladat, mert a kommentelők mindig elfogultak, és az anonimitás mögé bújva hajlamosak eltúlozni a dolgokat. Mégis, általában a többség véleménye egész jól megmutatja, hogy az adott cég mennyire profi, korrekt, stb. Nézzük, miket szűrtünk le, amikor beírtuk a neten, hogy XM vélemény.

XM vélemények a különböző fórumokon:

Ahogy a többieknél is megszokhattuk, a fórum vélemények eléggé vegyesek, de mintha az XMnél inkább a negatív irányba billenne a mérleg nyelve, főleg (és ez gond) ha a korrektségről van szó. Nagyvonalakban összegezve a következő gyakori XM vélemény típusok szerepelnek a különböző fórumokon.

  • A platformmal kapcsolatban nem találtunk negatív véleményeket, az MT4 és MT5 platformokat rengetegen ismerik és használják világszerte, számos brókercég ügyfelei. Volt néhány komment, ami utalt a nem mindig teljes mértékben a valós árakat követő árfolyamokra, de a számuk nem volt jelentős.
  • Az ügyfélszolgálatra nem voltak panaszok, sem a promóciókra, vagy a kereskedhető termékekre. Úgy látszik, hogy a cég sok mindenben tényleg odatette magát, hogy színvonalas bróker benyomását keltse, és minél jobb XM vélemény formálások jelenjenek meg a neten.
  • Ami negatív volt, hogy több kommentet is találtunk, ami a cég korrektségét, és az ügyfelekhez való megfelelő hozzáállást kérdőjelezte meg. És nem arról van szó, hogy az ügyfelek ne kapnák vissza a pénzüket, hiszen egy megfelelő szabályozással rendelkező brókerről van szó. Amilyen konkrét eseteket leírtak a kommentelők, az tényleg nem éppen korrekt eljárás a cég részéről, ha valóban úgy történt. Tehát ez az előző pontokkal szemben mínusz.

xm

XM vélemények a youtube-on:

Sajnos a youtube-on már kevésbé pozitívak az XM vélemények, mint a fórumokon. A brókercég magyar nyelvű videóinál a kommentek le vannak tiltva (már ez is elárul valamit, bár az pozitív, hogy vannak magyar nyelvű oktatóvideók), viszont sajnos sok angol nyelvű videót és hozzászólást találtunk, ami finoman szólva is inkorrekt brókernek nevezi az XM-et (a videók jelentős része ennél erősebben fogalmaz).

XM vélemények a google találatokban és online cikkekben:

Az online cikkekben található XM vélemények nagyjából ugyanazt tükrözik, amit eddig leírtunk, csak részletesebben taglalják mind a pozitív, mind a negatív oldalt. Tényleg sokan méltatják a platformokat, a választékot, a sokféle lehetőséget, amelyek közül a kereskedő válogathat. A negatív tapasztalatokat olvasgatva viszont nem lettünk nagyobb rajongói a cégnek, mint eddig.

XM vélemények, amiket az ügyfeleinktől hallottunk:

Az ügyfeleinktől nem sok olyan infót kaptunk, ami lényegesen hozzátehetne ehhez a cikkhez. Néhányan mondták, hogy próbálták, de inkább csak demón.

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Grafikon fajták

Vonal grafikon A tőzsdei grafikonok legegyszerűbb fajtája, az árfolyam alakulását egy egyszerű vonallal ábrázolja. Ideális a trendek megállapítására, támasz és ellenállás szintek berajzolására. Kezdők számára azért lehet jó választás, mert sokkal egyszerűbb, mint a gyertya, … Olvass tovább

Martingale stratégia

A Martingale stratégia a már a tőzsdézőknél is széles körben elterjedt, és valószínűleg még sokáig az lesz. Gyakran viszont a kaszinó játékok kapcsán hallunk róla. Szóval hogyan is lehetne egy kaszinó stratágiát alapul venni a … Olvass tovább

eToro

eToro bróker általában A világ egyik legismertebb és legnagyobb online brókere, akik több, mint 10 éve vannak a piacon. Sikerüket főleg annak köszönhetik, hogy egy egyedi technológiával dolgoznak. Az Etoro felületén elérhető a hagyományos CFD … Olvass tovább