EMA 20, és trendvonal skalp stratégia

EMA 20, és trendvonal skalp stratégia

Az exponenciális mozgóátlagot használva egy kitörésre épülő stratégiában, könnyen meg tudod találni a megfelelő irányt, és ki tudod használni a piac mozgásait. A trendvonal felhasználásával lehetővé válik, hogy akkor szállj be a trend irányába, amikor a komolyabb mozgás elindul.

Bármikor, amikor az EMA 20-at használod a beszálló megállapítására, előfordulhat, hogy szembemész a nagyobb, és erősebb trenddel. Ezért kiemelten fontos, hogy jól határozd meg a beszállás idejét, és szigorúan menedzseld a pozícióidat. Ha ezt betartod, akkor lehetőséged nyílik gyors profitot elérni a rövidtávú trendeket kihasználva.

Indikátor: EMA 20
Idősík: 5 perc, 15 perc (a stratégia használható swing trade esetén is, de mi jobban szeretjük rövid távú skalp stratégiaként alkalmazni)
Devizapár: EUR/USD, GBP/USD, EUR/JPY, GBP,JPY (használható más devizapár is, de meg kell győződni róla, hogy elég nagy rajta a volatilitás a tőzsdei nyitvatartási időben)
Plusz a trendvonal berajzolásának ismerete. Emelkedés esetén a trendcsatorna alsó (támasz) vonala, csökkenés esetén a trendcsatorna felső (ellenállás) vonala.

Long trade szabályok:
– A termék árfolyama csökkenő trendben van, amit az EMA 20 is mutat.
– Az árfolyam felfelé áttöri a trendvonalat
– Az árfolyam áttöri az EMA 20-at felfelé (a trendvonal áttörése és ennek a pontnak a sorrendje lehet fordítva is)
– Várjunk egy erős bika gyertyára, vagy gyertya alakzatra

trendvonal

Short trade szabályok:

  • A termék árfolyama emelkedő trendben van, amit az EMA 20 is mutat.
  • Az árfolyam lefelé áttöri a trendvonalat
  • Az árfolyam áttöri az EMA 20-at lefelé ( trendvonal lehet fordítva is, mint a long esetében )
  • Várjunk egy erős medve gyertyára, vagy gyertya alakzatra

trendvonal

Stop Loss és Take Profit szabályok:

A Stop Loss szintet állíthatod a kitörést jelző gyertya minimuma alá vételnél (long), és maximuma felé eladásnál (short). A Take Profit lehet a SL 2-, vagy 3-szorosa. A legfontosabb, hogy az általad választott money-management szabályokat konzekvensen betartsd, és fegyelmezett legyél a kereskedési szabályok alkalmazásában is. Így tudod az elért nyereséget megismételni újra meg újra az Ema20 és Trendvonal stratégiával.

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Money management

Mennyire fontos a money management? Ültess le két teljesen kezdőt egy monitor elé, add oda nekik a leghatékonyabb, legjobb találati aránnyal rendelkező stratégiádat, és az egyiknek mondd meg, hogy nyisson mindig a másikkal ellentétes irányba. … Olvass tovább

Martingale stratégia

A Martingale stratégia a már a tőzsdézőknél is széles körben elterjedt, és valószínűleg még sokáig az lesz. Gyakran viszont a kaszinó játékok kapcsán hallunk róla. Szóval hogyan is lehetne egy kaszinó stratágiát alapul venni a … Olvass tovább

Bollinger szalag kitörés stratégia

A Bollinger indikátor alapú  kitörés stratégiát megérteni és alkalmazni is könnyű. Ebben a stratégiában a piac volatilitását, támasz és ellenállás szintjeit használjuk fel előnyként. A Bollinger méri a piac volatilitását, és amikor az árfolyam teszteli … Olvass tovább