EMA 20, és trendvonal skalp stratégia

Az exponenciális mozgóátlagot használva egy kitörésre épülő stratégiában, könnyen meg tudod találni a megfelelő irányt, és ki tudod használni a piac mozgásait. A trendvonal felhasználásával lehetővé válik, hogy akkor szállj be a trend irányába, amikor a komolyabb mozgás elindul.

Bármikor, amikor az EMA 20-at használod a beszálló megállapítására, előfordulhat, hogy szembemész a nagyobb, és erősebb trenddel. Ezért kiemelten fontos, hogy jól határozd meg a beszállás idejét, és szigorúan menedzseld a pozícióidat. Ha ezt betartod, akkor lehetőséged nyílik gyors profitot elérni a rövidtávú trendeket kihasználva.

Indikátor: EMA 20
Idősík: 5 perc, 15 perc (a stratégia használható swing trade esetén is, de mi jobban szeretjük rövid távú skalp stratégiaként alkalmazni)
Devizapár: EUR/USD, GBP/USD, EUR/JPY, GBP,JPY (használható más devizapár is, de meg kell győződni róla, hogy elég nagy rajta a volatilitás a tőzsdei nyitvatartási időben)
Plusz a trendvonalak berajzolásának ismerete. Emelkedés esetén a trendcsatorna alsó (támasz) vonala, csökkenés esetén a trendcsatorna felső (ellenállás) vonala.

Long trade szabályok:
– A termék árfolyama csökkenő trendben van, amit az EMA 20 is mutat.
– Az árfolyam felfelé áttöri a trendvonalat
– Az árfolyam áttöri az EMA 20-at felfelé (a trendvonal áttörése és ennek a pontnak a sorrendje lehet fordítva is)
– Várjunk egy erős bika gyertyára, vagy gyertya alakzatra

trendvonal

Short trade szabályok:

  • A termék árfolyama emelkedő trendben van, amit az EMA 20 is mutat.
  • Az árfolyam lefelé áttöri a trendvonalat
  • Az árfolyam áttöri az EMA 20-at lefelé ( trendvonal lehet fordítva is, mint a long esetében )
  • Várjunk egy erős medve gyertyára, vagy gyertya alakzatra

trendvonal

Stop Loss és Take Profit szabályok:

A Stop Loss szintet állíthatod a kitörést jelző gyertya minimuma alá vételnél (long), és maximuma felé eladásnál (short). A Take Profit lehet a SL 2-, vagy 3-szorosa. A legfontosabb, hogy az általad választott money-management szabályokat konzekvensen betartsd, és fegyelmezett legyél a kereskedési szabályok alkalmazásában is. Így tudod az elért nyereséget megismételni újra meg újra az Ema20 és Trendvonal stratégiával.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Optionfair

Optionfair vélemények Ez a bróker ma már egyáltalán nem tartozik a legnépszerűbb szolgáltatók közé Magyarországon, de volt néhány nagyon jó éve. Úgy 2013 és 2016 között (de lehet, hogy csak 2015), amikor Magyarországon a legnépszerűbb … Olvass tovább

Online munka

Manapság az online munka nagy kincs. Több előnye is van: – Viszonylag kötetlen a munkaidő, tehát jól be tudod osztani az idődet. – Nem kell egy íróasztal előtt ülnöd órákat, akár otthon az ágyon keresztbe … Olvass tovább

Hol tudok Bitcoin-t venni?

Bitcoin vásárlás A Bitcoin 2009-es megjelenése óta elképzelhetetlen magasságokba ívelő karriert tudhat már magáénak. Senki ember nem mondta volna meg, hogy az akkor még forradalminak számító blockchain technológiás kriptovaluta valaha is ilyen, aranylázhoz hasonlatos őrületet … Olvass tovább