Tőzsdehírek

Kereskedés tőzsdehírek alapján

Aki kicsit jártas a tőzsdézésben, az biztosan hallott már róla, hogy többféle elemzés létezik. A technikai a népszerűbb, és erről találunk több leírást az interneten. A technikai elemzés valóban nagyon jól tud működni, mivel az árfolyamok mozgásában vannak ismétlődések, és megfigyelhető törvényszerűségek. Vannak azonban másfajta lehetőségek is, ha profitra akarunk szert tenni. Ilyen például, amikor a tőzsdehírek alapján kereskedünk, vagyis a tőzsdehírek által kiváltott nagy árfolyammozgásokat használjuk ki. Ez sem bonyolultabb, vagy kevésbé hatékony módszer, mint a technikai elemzésre hagyatkozni, viszont nagyobb gyakorlatot igényel, ezért inkább haladóknak ajánljuk.

Mik az előnyei, ha tőzsdehírek alapján kereskedünk?

A legnagyobb előny a rövid idő alatt elérhető kiemelkedő hozam. A tőzsdehírek utáni pár percben jóval nagyobb a volatilitás, mint általában, tehát sokkal nagyobb elmozdulások vannak az árfolyamban. Ez alapján logikus, hogy rövidebb idő alatt lehet elérni a kívánt profitot, és nem feltétlenül kell naponta több órán át a grafikont bámulni.

Másik nagy előny az időzítés. Az ember meg tudja tervezni a kereskedéseit, mivel a fontosabb tőzsdehírek általában előre meghatározott időben jönnek ki. Például az NFP, ami talán a legfontosabb devizákat érintő hír, mindig a hónap első péntekén jön ki, percre pontosan ugyanakkor. Ha a kitörést várom, vagy egy indikátor jelzését, akkor folyamatosan figyelnem kell a grafikont, mert előre nem tudom, hogy mikor következik be. Ezzel szemben, ha tőzsdehírek alapján kereskedek, akkor pontosan tudom, mikor fogok pozíciót nyitni.

Milyen tőzsdehírek, és hol lehet ezeket követni?

Nagyon fontos tudnunk, hogy a különböző tőzsdehírek közül mikkel kell foglalkoznunk, és mikkel nem. Természetesen minden hír befolyásolja az árfolyam mozgását, ami az adott részvénnyel, devizával, nyersanyaggal stb. kapcsolatos. Minden kereskedőnek óriási segítség a gazdasági naptár, amely listázza a különböző eseményeket, időponttal, előző és várható adatokkal, sőt még a kijövő adat erősségét is mutatja. Mindig a legjelentősebb hírekkel érdemes foglalkozni, mert ezek okozzák a legnagyobb elmozdulást az árfolyamban, és ha a stratégiánk működik, ezekből tudjuk a legnagyobb hasznot húzni. A tőzsdehírek részleteit mutató gazdasági naptárat (angol nyelvű oldalakon economic calendar) sok oldalon megtaláljuk, például az általunk ajánlott CBFinvest oldalán is fent van.

Milyen stratégiával lehetséges a tőzsdehírek alapján nyereséget elérni?

1 )A tőzsdehírek közlése előtt indítjuk a kereskedést, és megpróbáljuk előre jelezni a várható hatást. Egyáltalán nem egyszerű feladat, mivel rengeteg dolgot kellene számításba venni, és mindig lesz 1-2 tényező, amit nem kalkuláltunk be. Előre megjósolni, hogyan fognak reagálni a befektetők egy adott hírre, szinte lehetetlen küldetés, ezért mi nem is szoktunk próbálkozni vele. Ha valaki mégis bevállalja, akkor érdemes utánajárni mindennek, ami az adott termékkel kapcsolatos információ. A fentebb említett gazdasági naptár ebben is segítséget tud nyújtani, az előző, és a várható számokkal.

tőzsdehírek

2) Indíthatunk kereskedést a tőzsdehírek után rögtön, amikor már látjuk az irányt. Nagy előny, hogy nem kell megjósolnunk a jövőt, hanem reagálunk a fejleményekre, és meglovagoljuk a hullámot, ami sokszor óriási hullám. Ennél a módszernél fontos a gyorsaság, mivel az árfolyam azonnal reagál a kijövő hírre. Nem ritka, hogy akár 80-100 pipet is ki tudunk venni egy elmozdulásból, például egy NFP, egy inflációs adat, vagy kamatdöntés esetén. Az alábbi képen azt látjuk, hogy milyen elmozdulást eredményezett az egyik NFP az EUR/USD árfolyamában.

tőzsdehírek

3)A harmadik, és egyben a legóvatosabb verzió, ha a tőzsdehírek közlése után megvárjuk az első drasztikus elmozdulást, és csak utána szállunk be. A nagy elmozdulás után általában kialakul egy oldalazás, amiből kitör az árfolyam valamelyik irányba. Ha megvárjuk az oldalazást, akkor már viszonylag nyugodtan megfigyelhetjük a csatornát, amiben mozog, behúzhatjuk a fontosabb szinteket, és a kitörés után nagyobb biztonsággal tudunk kereskedést indítani.

Mi a harmadik verziót ajánljuk a tőzsdehírek lekereskedésére, főleg, ha kevés tapasztalattal rendelkezel ezen a téren. Ha szereted a kockázatot, és nagy hozamot szeretnél, akkor a második is jó lehet, de mindkét esetben fontos a felkészültség, és a higgadt, határozott cselekvés.

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Online pénzkeresés

Egyszerű online pénzkeresés? Volt már olyan az ön életében is, hogy sakkoznia kellett a hóvégi sárgacsekkekkel? Vagy egy pénztári sorbanállásnál inkább visszatette a két dobozos sört, mert gondolnia kellett a fizetésig hátralévő három-négy napra? Esetleg … Olvass tovább

Online pénzkeresés

Sok emberrel kommunikálok nap, mint nap és rá kell jönnöm, hogy az emberek kicsit el vannak tévedve. Online pénzkeresés címen mindenki azt gondolja, hogy gazdag lesz. Az emberi gondolkodás módban szerintem amúgy is alapvető hiba … Olvass tovább

Money management

Mennyire fontos a money management? Ültess le két teljesen kezdőt egy monitor elé, add oda nekik a leghatékonyabb, legjobb találati aránnyal rendelkező stratégiádat, és az egyiknek mondd meg, hogy nyisson mindig a másikkal ellentétes irányba. … Olvass tovább