Macd indikátor stratégia

AZ MACD indikátor stratégia nagyon egyszerűen alkalmazható a Forex világában. Ez a kezdőknek is ideális skalp stratégia segít neked abban, hogy hatékonyan tudj profitálni a rövid távú trendekből, az indikátor segítségével. A stratégia használatához az indikátor ismeretén kívül arra is szükség van, hogy ismerd a trendeket, és be tudd rajzolni a trendvonalakat. Ha ebben még nem vagy teljesen magabiztos, találsz a weboldalunkon egy cikket ezzel kapcsolatban, ami biztosan egyértelművé teszi a számodra. Minden stratégia használatához szükség van egy alapszintű tájékozottságra. Ez egy viszonylag egyszerű stratégia, szóval kevés tudással is alkalmazható sikeresen.

Indikátor: MACD indikátor stratégia alap beállításokkal (12,26,9)

Idősík: 15 perces gyertyák, vagy nagyobb (de max. 4 óra)

Termék: Bármilyen devizapár

Plusz: Trendvonalak.

A trendvonal berajzolása nagyon egyszerű. Emelkedő trendnél az egymást követő mélypontokat kötjük össze egy emelkedő egyenessel, csökkenő trend esetén az egymást követő csúcspontokat kötjük össze egy csökkenő egyenessel.

MACD indikátor stratégia Long:

  • Az árfolyam felfelé áttöri a csökkenő trendvonalat, és a gyertya egyértelműen felette zár.
  • Az MACD indikátor közben Long jelzést ad, tehát a 0 vonal felett van, a két vonal pedig emelkedik, és a gyorsabb van felül (kék).

Az MACD indikátor stratégia használatakor a stop loss szint lehetőleg legyen szűk, hogy védje a tőkét. Jó megoldás, ha a legutóbbi rövid távú mélypont alá helyezzük. A take profit lehet a stop háromszorosa, de zárhatjuk a kereskedést, ha az indikátor újra a 0 vonal alá kerül.

MACD indikátor Short:

  • Az árfolyam lefelé áttöri az emelkedő trendvonalat, és a gyertya egyértelműen alatta zár.
  • Az MACD indikátor stratégia közben Short jelzést ad, tehát az indikátor 0 vonal alatt van, a két vonal pedig csökken, és a gyorsabb van alul (kék).

Jó megoldás, ha a stop szintet a legutóbbi rövid távú csúcspont fölé helyezzük. A take profit lehet a stop háromszorosa, de zárhatjuk a kereskedést, ha az MACD újra a 0 vonal fölé kerül.

 

macd indikátor

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

RSI indikátor

Az RSI indikátor, avagy Relative Strength Index a Stochastic mellett az egyik legnépszerűbb indikátor, amit a befektetők alkalmaznak. Az a különlegessége, hogy nem az árakat, hanem az árfolyamokat méri, egy adott időszak árfolyam emelkedéseinek mértékét … Olvass tovább

Money management

Mennyire fontos a money management? Ültess le két teljesen kezdőt egy monitor elé, add oda nekik a leghatékonyabb, legjobb találati aránnyal rendelkező stratégiádat, és az egyiknek mondd meg, hogy nyisson mindig a másikkal ellentétes irányba. … Olvass tovább

Martingale stratégia

A Martingale stratégia a már a tőzsdézőknél is széles körben elterjedt, és valószínűleg még sokáig az lesz. Gyakran viszont a kaszinó játékok kapcsán hallunk róla. Szóval hogyan is lehetne egy kaszinó stratágiát alapul venni a … Olvass tovább