Kereskedés az Ichimoku indikátorral

Az Ichimoku név az „Ichimoku Kinko Hyo” rövidítése, amit a japán újságíró Goichi Hosoda fejlesztett ki a ’60-as években. A kereskedési módszer régóta népszerű Japánban, és egyre ismertebb a világ más országaiban is. Egyéb indikátorokat és eszközöket vesz alapul, például a mozgóátlagokat és a gyertyákat, ezért egy technikai kereskedési stratégiának is tekinthetjük. Valójában az Ichimoku egy sor mozgóátlagot és módszert használ az uralkodó trend megállapítására

ichimoku

Az Ichimoku indikátor 6 komponense

Tenkan Sen (piros vonal): Az utolsó 9 gyertya min/max középértékéből számol. Az Ichimoku kereskedés szempontjából ez egy fontos vonal, mert a trend egy korai jelzője. Amikor ez a vonal horizontális akkor nincs trend, de ha felvesz egy irányt, akkor nagyon valószínű a trend kialakulása.

Kijun Sen (kék vonal): Ez a vonal az utolsó 26 gyertyát követi. Lassabb, mint a piros vonal, ezért késéssel reagál. A kék vonal is a trendek azonosítására szolgál.

Senkou Span A (a felhő zöld széle): A kuomo felhő egyik szélét képezi. Az előző két vonal átlagával számol, tehát egy gyorsabb és egy lassabb vonal mozgását átlagolja, viszont 26 periódussal előretolva a grafikonon.

Senkou Span B (a felhő piros széle): Az Ichimoku felhő másik széle. Az utolsó 52 periódus minimumából és maximumából számol átlagárat, és szintén előre van tolva 26 periódussal.

Kuomo felhő (a köztes terület): A két Senkou közötti területet nevezzük Kuomo felhőnek. A felhő folyamatosan változtatja a formáját a trend függvényében. Ha a piac oldalazó, a felhő keskeny. Ha kialakul egy trend, a felhő kiszélesedik. Minél erősebb a piaci trend, annál nagyobb a felhő területe.

Chikou Span (zöld vonal): Az Ichimoku zöld vonala az utolsó 26 periódusból kalkulál, és arra ad jelzést, amerre keresztezi az árfolyamgörbét. A lefelé metszésre akkor érdemes odafigyelni, ha az árfolyam a felhő alatt van, a felfelé metszés pedig akkor mérvadó, amikor az árfolyam a felhő felett van.

Ichimoku Indikátor kereskedési jelzések

Chikou metszéspont: Ahogy a Chikou Span-nál írtuk, a vonal és az árfolyam metszéspontja szolgál vételi, vagy eladási jelzéssel.

ichimoku

A Tenkan és a Kijun metszéspontja: Mivel a piros és a kék vonal egy lassabb és egy gyorsabb mozgóátlag, a metszéspontjuk kereskedési jelzés lehet. Ahogy más mozgóátlag stratégiáknál, az Ichimoku indikátornál is akkor kapunk vételi jelzést, ha a gyorsabb felfelé metszi a lassabb vonalat, eladási jelzést pedig akkor, ha a gyorsabb vonal a lassabb alá bukik. A vételi jelzés akkor erős, ha a metszéspont a felhő felett van, az eladási jelzés pedig akkor, ha a felhő alatt.

ichimoku

Kuomo kitörés: Főleg hosszabb távú Ichimoku kereskedésnél jó jelzés lehet, ha az árfolyam kitör a kuomo felhőből. Ha a gyertya a felhő felett zár, akkor vételi jelzést kapunk, ha a felhő alatt, akkor eladási jelzést. A Stop Loss elhelyezése lehetséges a felhő túloldalán, de bizonyos esetekben ez túl nagy kockázatot jelent, ezért nem ajánljuk minden esetben.

ichimoku

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

A Stochastic indikátor

A stochastic indikátor napjaink talán leggyakrabban alkalmazott indikátora, és meglehetősen hatékony működése is ennek köszönhető, hiszen ha egy indikátor alapján nagy számú kereskedő nyit vételi vagy eladási pozíciókat, akkor ennek az indikátornak a jelzései önbeteljesítő … Olvass tovább

Blockchain

Mi az a Blockchain? Manapság rengeteget lehet hallani a kriptopénzek térhódításáról, amelyek a mindennapok hírfolyamainak szereplőivé váltak, és már nincs is olyan ember, aki legalább egyszer ne hallott volna róluk. Azonban ezekhez a fizetőeszközökhöz társul egy … Olvass tovább

Bitcoin befektetés

AKI MER, AZ NYER: AZ 5 LEGJOBB BITCOIN BEFEKTETÉS SIKERTÖRTÉNET Sok befektető keresett meg minket az elmúlt hónapokban azzal kapcsolatban, hogy vajon a Bitcoin befektetés tényleg olyan jövedelmező-e. Van ez a nagy volatilitású kriptovaluta, és … Olvass tovább