Heikin ashi és mozgóátlag stratégia

Egy nagyon egyszerű skalp stratégiáról van szó, amely kihasználja a Heikin Ashi grafikon előnyeit, és segít megfogni a rövid távú trendeket. Plusz Indikátor: 144 SMA.  Különlegességét annak köszönheti, hogy egy más fajta számítási módszeren alapul. ITT bővebben tudsz róla olvasni.

Idősík: 15 perctől 1 óráig

Termék: Bármelyik devizapár

Kereskedés ideje: USA, vagy Európa tőzsdei nyitva tartás

Long szabályok:

  1. A gyertya az SMA felett zár
  2. Közben a Heikin Ashi gyertya zöld kell, hogy legyen

Ennyire egyszerű a beszálló.

A stop loss szintet tedd az előző lokális mélypont alá, vagy zárd a pozíciót, amikor a két indikátor Short jelzést ad vagy test nélküli gyertya érkezik.

A másik lehetőség, a lépcsőzetes kiszállás. Például lezárod a pozíció 50%-át, amikor elértél a kockáztatott tőkével (stop loss) egyenlő nyereséget, tehát 1:1 Risk/Reward szintnél. A maradék 50%-ot lezárod 1:3 Risk/Reward szintnél.

Short szabályok:

  1. Az indikátor gyertya az SMA alatt zár
  2. Közben a  Heikin Ashi gyertya piros kell, hogy legyen
  3. MEgerősítő jelzés, ha a piros gyertyának nincs felső kanóca.

A stop loss szintet tedd az előző lokális csúcspont fölé, vagy zárd a pozíciót, amikor a két indikátor Long jelzést ad. Amennyiben itt is test nélküli gyertyával találkozol, akkor érdemes megfontolni a zárás lehetőségét.

A másik lehetőség a lépcsőzetes zárás, ugyanúgy, mint a Long pozíciónál.

heikin ashi

Heikin ashi és más stratégiák

Minden stratégia esetében, és ezáltal itt is, fontos a döntések meghozatala. Ha van egy stratégiád, akkor merd is használni. Sokan ott rontják el, hogy az érzelmeik miatt eltérnek a megszokott és bevált döntéshozataltól. A pszichológia fontosságát most nem kezdem el részletezni.
A Heikin ashi egyébként más indikátorokkal is jól alkalmazható a trendek követésére. A mozgóátlagot is érdemes letesztelni más periódusokkal is vele.

Minden esetben 2 jó irány van egy-egy stratégia kipróbálására. Az egyik az, hogy kis összeggel kis kockázattal próbálod ki és ezáltal érzed az élő pénz súlyát is, ami nagyon fontos. A másik irány a demo számla. Mind a két verzióra alkalmas az oldalon ajánlott bróker. Amennyiben tetszik a cikk, olvasgass még az oldalon, mert van hasznos információ bőven.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Heikin ashi és mozgóátlag stratégia

Egy nagyon egyszerű skalp stratégiáról van szó, amely kihasználja a Heikin Ashi grafikon előnyeit, és segít megfogni a rövid távú trendeket. Plusz Indikátor: 144 SMA.  Különlegességét annak köszönheti, hogy egy más fajta számítási módszeren alapul. … Olvass tovább

Szűk Stop Loss

A szűk Stop Loss használatának 6 előnye Nagyon sok érvet és ellenérvet lehet hallani a szűk Stop loss szint használatával kapcsolatban. Most egy kis időre felejtsd el, amiket hallottál, vagy olvastál valahol, és gondoljuk végig … Olvass tovább

A „pontos belépés” stratégia

A pontos belépés stratégia azt tűzi ki a célul, hogy a legoptimálisabb belépési pontot találja meg a nyitáshoz. A stratégia 3 indikátort használ: Egyszerű mozgóátlag, Stochastic és RSI, habár lehetséges továbbiakkal is kísérletezni, pl. a … Olvass tovább