Heikin Ashi gyertyákról

A technikai elemzések között van egy olyan gyertyatípus, amely nem csak a trendek rövidtávú irányát képes elég pontosan előre jelezni, hanem a beszálló pontokat is.  A Heikin Ashi gyertya viszonylag jó jelzéseket ad, ellentétben más elemzés típusoknál, ahol kevésbé pontosak az előrejelzések a pozícióba lépéseket illetően.

A meghatározó négy értéket egy emelkedő gyertya esetében az alábbi módon definiáljuk:

Gyertya test teteje= (Nyitó+Maximum+Minimum+Záró)/4 – A jelenlegi nap átlagára

Gyertya test alja = [Nyitó(Előző gyertya)+Záró(Előző gyertya)] /2 – Az előző gyertya középpontja

Valamint a legmagasabb (maximum) és a legalacsonyabb érték (minimum)

Ezen adatok alapján rajzolódnak meg grafikonok, amelyeken zölddel, kékkel, némely esetekben üres gyertyatestekkel jelölik az emelkedő értékeket. A csökkenőket tömör vagy piros testtel jelölik.

A Heikin Ashi gyertya grafikonok minden termék esetében alkalmazhatóak. Legtöbbször részvények, árutőzsdei termékek piacán használják. Ennél a grafikonnál egy színváltás nagy eséllyel az előző hullám végét fogja jelezni, és a következő ellentétes mozgás kezdetét előlegezi meg. Ebből következik, hogy egy irányváltás egy lokális csúcs vagy mélypont kialakulását is erősíti.
Heikin Ashi gyertyák

Heikin ashi gyertya vételi jelzések

Az emelkedő gyertyák esetében, ahol nincs alsó árnyék, erős emelkedő trendet mutatnak.

Az egymás utánban következő emelkedő gyertyák azonos irányú emelkedő trendet jeleznek, rámutatva a vételi pozíciók nyitási lehetőségeire, illetve az eladási pozíciók zárására.

A kis, alul és felül kanócos gyertyatesttel rendelkező gyertyák, az adott trend megváltozását hivatottak előre jelezni. A kockázatokkal ügyesebben bánó kereskedők ezt sok esetben eladási vagy vételi jelként értelmezik, de az óvatosság nem árt, és érdemesebb megvárni a konfirmációt.

Heikin Ashi gyertya eladási jelzések

A piros színű gyertyák egy csökkenő trendet jeleznek, ami eladási pozíciók felvételére, illetve vételi pozíciók zárására hívja fel a kereskedők figyelmét. Ilyen gyertyák esetén, ha nem rendelkeznek alsó kanóccal, az mindig erős lefelé mutató trendet jeleznek. Ilyenkor csak eladási pozíciókat nyissunk meg.

Az alsó és felső kanóccal is rendelkező kis testű gyertyák nagyszerűen alkalmazhatóak a bekövetkező trendek irányának meghatározására, és segítik egy adott pozícióból való ki- vagy belépést.

A Heikin Ashi gyertya grafikon meglehetősen pontos képet fest a kereskedő számára, amennyiben a megfelelő ismeretek birtokában van. Ebből adódik, hogy kiválóan alkalmas bármely piac feltérképezésére.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Stop Loss

Tőke Stop loss: Ez a Stop loss szintek legegyszerűbb fajtája. A kereskedő csak egy előre meghatározott összeget kockáztat a tőkéjéből minden egyes kereskedésnél. A leginkább elfogadott megoldás, ha a tőke 2%-át tesszük kockára minden trade-nél, … Olvass tovább

Arany

Arany kereskedés 4 lépésben Függetlenül attól, hogy éppen bika, vagy medve piac van, az arany magas likviditást és kiváló profitszerzési lehetőségeket kínál bármilyen gazdasági helyzetben. Ez annak köszönhető, hogy különleges pozíciót foglal el a világgazdaságban … Olvass tovább

Tőzsdehírek

Kereskedés tőzsdehírek alapján Aki kicsit jártas a tőzsdézésben, az biztosan hallott már róla, hogy többféle elemzés létezik. A technikai a népszerűbb, és erről találunk több leírást az interneten. A technikai elemzés valóban nagyon jól tud … Olvass tovább