FxPro

FxPro szabályozás

Az FxPro viszonylag régóta működik világszerte, ennek megfelelően több felügyelet is ellenőrzi a tevékenységét. Az FCA (Egyesült Királyság) és a CySec (Ciprus) mellett az FSB (Dél-Afrika) is felügyeli, bár ez számunkra kevésbé lényeges. Európai szinten a CySec és az FCA a két meghatározó felügyeleti szerv, viszont a britek kilépésével az Unión belül inkább a CySec (és a mindent felügyelő ESMA, amely alá a CySec is tartozik) lesz a főszereplő.

Az FxPro tehát teljesen rendben van szabályozás szempontjából, az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a számlájuk, vagy az adataik miatt. Ami viszont aggasztó, hogy rengeteg negatív véleményt olvashatunk külföldi fórumokon az FxPro korrektségét (inkorrektségét) illetően. Sokan írnak arról, hogy tapasztalataik szerint az FxPro gyakran manipulálja az árfolyamokat, és a spread-eket a trader kárára. Egy másik túl gyakran visszatérő téma, hogy minden rendben van, amíg az ügyfél mínuszban van, aztán, ha pluszba kerül a számla, érdekes módon nehezebbé válik a pénzkivétel és a kommunikáció. Természetesen nem tudjuk mennyire megbízhatóak ezek a kommentek, mi magunk nem tapasztaltuk ezt, de egy nagy múltú nemzetközi brókercéghez képest túl sok negatív véleményt olvastunk.

FxPro platform

Az XM-hez és sok más nemzetközi brókerhez hasonlóan az FxPro ügyfelei is főleg az MT4, MT5 platformokon kereskednek. Ahogy más elemzésekben is leírtuk, a Metatrader egy széles körben elterjedt, népszerű felület számos funkcióval és beállítási lehetőséggel. Arra is van lehetőség, hogy az ember saját stratégiákat, vagy robotokat telepítsen és futtasson rajta. Nem mondjuk, hogy ez a létező legjobb platform, sőt szerintünk van ennél jobb is, de mindenképp egy jó választás. Nem véletlen, hogy olyan sokan használják, és annyi oktató videó található róla a neten.

A Metatrader mellett a cég saját platformokat (FxPro cTrader és FxPro Markets), és mobil applikációkat is kínál, tehát a választékra nem lehet panasz. A platformok alapvetően jók, könnyen használhatóak, átláthatóak. A platformok sebessége, és a teljesülések gyorsasága is átlagon felüli (ezzel kampányol is a cég aktívan). Ami negatívum, arról már írtunk az FxPro szabályozás résznél, és ez sajnos egy elég fontos tényező. Ha az ember túl sok helyen olvassa, hogy az adott bróker árfolyamai nem korrektek, és manipulálva vannak, az elég könnyen el tudja venni a kedvét a regisztrációtól.

fxpro

FxPro ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat segítőkész és profi, egy új ügyfél valószínűleg nem fog negatívumot tapasztalni ezzel kapcsolatban. Látszik, hogy az FxPro odafigyel arra, hogy az érdeklődők és az ügyfelek megkapják a megfelelő segítséget. Amit sok más brókerhez hasonlóan mínuszként tudunk említeni, az a magyar nyelv hiánya. A magyar zászló ki van téve az ügyfélszolgálat résznél, de nekünk nem sikerült magyarul kommunikálnunk velük.

fxpro

FxPro ügyféltámogatás

Az oktatás nem tartozik az FxPro erősségei közé, ha valakinek fontos az ingyenes tanulás/mentorálás lehetősége, akkor léteznek sokkal jobb választások. Még abban az esetben is, ha valaki jól beszél angolul, és nem fontos neki a magyar nyelv, talál jobb opciót. Persze a mai világban rengeteg oktató anyagot és leírást találni az interneten, ezért sok kereskedő inkább csak megbízhatóságot, és egy jó platformot vár a brókertől. Arról nem is beszélve, hogy néha még a semmilyen oktatás is jobb a bróker részéről, mintha hozzá nem értésből, vagy szándékosan félrevezeti az ügyfelet, és rossz kereskedési módszereket tanít. Sajnos a mai világban ez is előfordul, többek között ezért is fontos elolvasni a kiszemelt brókerekről szóló elemzéseket és véleményeket.

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Haladó

Haladó bináris stratégia Mint már mondtuk, eddig nincsen olyan ismert, tökéletes módszer a palettán a piaci események átfogó elemzésére, amelyre 100%-os biztonsággal lehetne hagyatkozni, mint kereskedő. Azonban van több olyan közkedvelt stratégia, amely igen nagy … Olvass tovább

Bitcoin

Mi a Bitcoin? A Bitcoin-t 2009-ben egy ismeretlen japán, bizonyos Satoshi Nakamoto álnéven futó programozó vagy programozói csoport bocsátotta ki az akkor kibontakozó gazdasági világválság alatt. Manapság már a bitcoin kereskedés rendkívül népszerű a befektetők … Olvass tovább

Demo számla

Hasznos-e a demo számla? Természetesen jó, ha egy bróker lehetőséget biztosít a demo kereskedésre, ezáltal meghagyva a választást az ügyfélnek, hogy szeretne-e gyakorolni az éles kereskedés előtt, vagy sem. Ha körülnézünk a piacon, a demo … Olvass tovább