ESMA

Az ESMA elfogadta a bináris opciók tiltását és a CFD-k korlátozását a kisbefektetők védelmében

Az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) intézkedéseket fogadott el a különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) és a bináris opciók kisbefektetők számára történő szolgáltatásáról az Európai Unióban (EU). Az elfogadott intézkedések:
1. Bináris opciók – a bináris opciók forgalmazásának, terjesztésének vagy eladásának tiltása kisbefektetők számára; valamint
2. Különbözeten alapuló ügyletek – a CFD-k forgalmazásának, terjesztésének vagy eladásának korlátozása kisbefektetők számára. A korlátozások: tőkeáttételi limitek a nyitó pozíciókon; automatikus biztosítékzárás számlánkénti alapon; negatív egyenleg elleni védelem számlánkénti alapon; ösztönzők alkalmazásának megakadályozása CFD-szolgáltatók számára; vállalkozás-specifikus kockázati figyelmeztetés standardizált módon. – Olvasható az ESMA határozatában..

Forrás: Link

esma

ESMA döntés következményei

Ha eddig a Bináris opció után keresgéltél/kutattál legyen vége. Ha valahol kereskedsz vele, akkor vedd ki minél előbb.
Elég régóta fontolgatták a korlátozásokat a Bináris opciók piacán és úgy néz ki a legszélsőségesebb megoldást választották. Ez nem baj, mert vagy csináljunk valamit vagy ne.

Ami Fontos! Ezentúl Bináris opciót Európában kizárólag nem szabályozott szolgáltatók kínálhatnak. Európában az ESMA betiltotta a forgalmazást és a terjesztést. Sokak örömére és sokak bánatára. Ez számos veszéllyel fenyeget, többek között a kifizetés, kereskedés korrektsége stb. Fontos, hogy szabályozott szolgáltatóknál tarts csak a pénzed, ugyanis a kifizetés és a tőkéd biztonsága mindennél fontosabb. Kereshetsz milliókat, ha nem tudod visszautalni a számládra.
Hivatalosan egy szolgáltatónál sem lehet kínálni, szóval előbb vagy utóbb a nem szabályozott szolgáltatót is utoléri a “végzete”.

ESMA és a CFD

Az ESMA korlátozta a CFD és forex kereskedést is a tőkesokszorozásban, ezáltal védve a befektetőket a kockázatoktól. Ezzel mondjuk tudnék vitatkozni. Számtalan visszajelzés a kereskedők részéről is azt mutatja, hogy szeretnének inkább ők dönteni a befektetésük kockázatairól. Összességben egyébként a szigorításoknak van egy nagyon pozitív hozománya Európában: Egyre kevesebb nem szabályozott szolgáltató van, és ez jó hír a trédereknek.

A NAGA a közösségi kereskedést egy új szintre emelte. A felületükön megtalálsz mindent, amire a befektetésedhez szükség lehet. Teszteld le őket!

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Elnyelő alakzat H1 stratégia

Az elnyelő alakzat H1 stratégia stratégia bármilyen instrumentumnál használható, de mi főleg az EUR/USD és GBP/USD devizapárokkal teszteltük. Az elmúlt 4 hónapban a stratégia segítségével 74,5 %-os találati rátát értünk el, ami azt jelenti, hogy … Olvass tovább

Trix indikátor

 A Trix indikátor használata A TRIX indikátor viszonylag újnak számít, 1980-ban publikálták. Az MACD-hez hasonlóan a 0 vonal körül ingadozik, és a trend változásait mutatja. Mivel többszörösen simított mozgóátlagokból számít rendkívül megbízható jelzéseket ad, és … Olvass tovább