Elit kereskedő

Minden évben sok millió kereskedő teszteli a képességeit a pénzügyi piacokon, de a legtöbben elvesztik a kezdeti lelkesedést a tőkével együtt, és továbbállnak. Csak a kereskedők egy szűk csoportja képes szembemenni a kezdeti esélyekkel, egyik profitot zárni a másik után hosszú távon, és felépíteni egy olyan gazdagságot és biztonságot, amiről a legtöbben csak álmodnak. Mégis mi az, ami megkülönbözteti az elit kereskedőket a középszerűektől, hogy lehet bekerülni ebbe az exkluzív klubba?

Először nézzük meg, hogy mi nem szükséges az elit kereskedővé váláshoz. Nem szükséges különleges tanfolyamokat elvégezned, vagy Manhattan-be költözni, és a Wall Street-en dolgozni 1-2 évtizedig, bár vannak kiváló kereskedők, akik ezt az utat követték. Nincs szükség óriási kezdőtőkére. A fejlődést és a számla növelését el lehet kezdeni kicsiben is, az eszközök ugyanúgy adottak hozzá. Arra sincs szükség, hogy bejárj valahova napi rendszerességgel, mint egy munkahelyre, csak azért, hogy másokkal együtt kereskedj.

Most nézzük, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a tömeg fölé emelkedj, és felturbózd a kereskedési eredményeidet.

Kezeld úgy a kereskedést, mint egy vállalkozást

Kezdésnek a legfontosabb, hogy kezeld a kereskedést üzletként, és ne úgy, mint valami hobbi, vagy nyerőgép. Ehhez komoly erőfeszítésre van szükség, mert a legtöbb embernek olyan pénzügyi problémáik vannak, amelyek főleg akkor jönnek elő, amikor kockázatot kellene vállalni. Úgy lehet túljutni ezen a fejfájáson, hogy valós üzleti tervet készítünk, amiben leírjuk az induláshoz szükséges tőkét, a kereskedési eszközöket, piacokat, és sorra vesszük a kereskedési stratégiákat, amiket használni fogunk. A tervet azzal tehetjük teljessé, hogy reálisan elérhető havi és éves profitcélokat tűzünk ki.

Vezess részletes feljegyzéseket a kereskedésedről

Részletesen vezesd a kereskedéseid és az elemzéseid történetét. Naponta frissítsd, és hetente egyszer nézd át, hogy nyomon kövesd a fejlődésedet és a stratégiád helyességét. A feljegyzésekhez hozzáírhatsz ötleteket és meglátásokat is. Ezeket később visszatekintve felhasználhatod a stratégiád és a kockázatkezelésed javításához. Ha a feljegyzéseket elkezdted, tartsd szem előtt, hogy hosszútávra rendezkedsz be, és folyamatosan a saját képességeidet fejleszted. Egyáltalán nem biztos, hogy néhány hónap elég lesz arra, hogy mélységében átlásd a piaci mozgásokat.

kereskedő

Specializálódj

Válj specialistává a kereskedői karrieredben, amilyen gyorsan csak tudsz. Válassz ki speciális piacot, vagy kereskedési stílust, ami leginkább megfelel a temperamentumodnak és a tudásbázisodnak. Olyan kereskedési beállításokat kell megtalálnod és tökélyre fejlesztened, amelyek bizonyos tőzsdei termékek árfolyammozgásához pontosan passzolnak. Így pozitív eredményt újra és újra meg tudod ismételni, ezzel hosszútávon növelve a számlát. Ezek a hatékony beállítások egy dologban mindig megegyeznek. Az első lépés mindig a kockázat kontroll alatt tartására irányul, és utána foglalkozunk az elérhető profittal. Ha ezt az egy koncepciót elsajátítod, máris elindultál az elit kereskedővé válás felé vezető úton.

Bölcsen válaszd meg az információs forrásaidat

Nagyon könnyen magával ragad a média cirkusz, aztán nézheted vég nélkül az okosan beszélő emberek parádéját, és közben alig adnak használható információt a mindennapi kereskedési rutinodhoz. Kapcsold ki a TV-t és iratkozz fel egy-két valós idejű, megbízható hírportálra, ahol érzelmek és reklám nélküli (amennyire lehetséges) híreket és elemzéseket kapsz folyamatosan. Adj hozzá például egy gondosan összeválogatott Twitter csatornát, amely néhány megbízható forrásból szerzi be az információkat, és máris ugyanolyan híreket kapsz, mint a Wall Street legjobbjai.

Találj egy igazán jó oktatót

Most jön a nehéz rész. Ahhoz, hogy elit kereskedővé válj, a legjobbaktól kell tanulnod. Ez egy nagyon nehéz feladat, hiszen saját magukat hirdető gurukat látunk mindenhol, akik folyamatosan ontják az okos gondolataikat a közösségi oldalakon és hírlevelekben. Sajnos ezeknek az embereknek csak nagyon kis százaléka rendelkezik azzal a tudással, tapasztalattal és számlatörténettel, amihez hasonlót te is szeretnél. Mivel nem tudod előre eldönteni, hogy ki az, aki tényleg segíthet neked, és ki az, aki csak beszél róla, elkerülhetetlen, hogy kipróbáld sok ilyen embernek a tanácsait és módszereit. Idővel aztán le tudod szűkíteni a kört néhányra, akik valóban értenek hozzá, és hajlandóak is segíteni neked a fejlődésben.

Vigyázz magadra

Ez a feladat mind közül a legnehezebb. Ha úgy döntöttél, hogy végigjárod az elit kereskedővé válás útját, folyamatosan meg kell figyelned a szokásaidat és a személyes kapcsolataidat. A nem megfelelő táplálkozás, valamilyen drog használata, vagy a kialvatlanság aláássa a mentális képességeidet és a fókuszodat. A fókuszáltság viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy napról napra bevételt termelj a piaci mozgásokból. Ha a nem megfelelő szokásokhoz hozzáadódik egy problémás házasság, vagy rossz viszony a családoddal, akkor még nagyobb az esélye annak, hogy a fókusszal együtt elveszted a pénzedet is a kereskedés során. Meg kell értened, hogy nagyon erős összefüggés van aközött, hogyan érzed magad, és milyen számszerű eredményeket érsz el a nap végén. A tőzsde az utolsó hely ahova érdemes magaddal vinned a személyes problémáidat. Szokj le a dohányzásról, menj el edzeni, vegyél virágot a párodnak. Fontos feladat vár rád, és ehhez top formában kell lenned.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Elnyelő alakzat H1 stratégia

Az elnyelő alakzat H1 stratégia stratégia bármilyen instrumentumnál használható, de mi főleg az EUR/USD és GBP/USD devizapárokkal teszteltük. Az elmúlt 4 hónapban a stratégia segítségével 74,5 %-os találati rátát értünk el, ami azt jelenti, hogy … Olvass tovább

Három mozgóátlag stratégia

Ez a trendkövető mozgóátlag stratégia három egyszerű MA metszéspontjait veszi alapul. Egyszerű és nagyszerű! Nem szükséges folyamatosan követned a mozgásokat, elég, ha ránézel a grafikonra a gyertyák zárásakor. Ez a mozgóátlag stratégia akkor különösen hatékony, … Olvass tovább