Egyszerű RSI FX/CFD kereskedési stratégia

Az egyszerű RSI kereskedési stratégia mindössze egyetlen indikátoron alapszik, ez pedig az RSI, vagy Relative Strength Index indikátor.

Az a legegyszerűbb formája az RSI használatának, mivel egyetlen másik indikátorral sem kombinálod.

Idő intervallum: Bármi

Termék: Bármi

Indikátor: RSI 14-es periódus

Vételi/Long szabályok:

  1. Az RSI a túladott tartományban van, ami a 30 alatti szint.
  2. Az RSI visszajön a túladottból a normál tartományba, tehát a 30-as szint fölé, ez a VÉTELI jelzés.
  3. Meg kell várni egy zöld gyertya kialakulását, hogy megerősítse a vételi jelzést. Amikor ez megtörténik, helyezz el egy vételi megbízást 2 pippel a zöld gyertya maximuma fölé, vagy add be a vételi utasítást manuálisan, amikor eléri azt a szintet.
  4. Helyezd el a stop loss megbízást legalább 2 pippel a zöld gyertya minimuma alá, de ha túl közelinek találod a take profitodhoz képest, akkor lehet több is.

A megfelelő take profit szint legalább az 1:2 kockázat/nyereség arány, de lehet 1:3 is.

cfd rsi

Eladási/Short szabályok:

  1. Az RSI a túlvett tartományba kerül, ami a 70-es szint feletti érték.
  2. Az RSI visszatér a túlvett tartományból a 70-es szint alá, ez az ELADÁSI jelzés.
  3. Várd meg, amíg kialakul egy piros gyertya, hogy megerősítse az eladási jelzést, aztán helyezz el egy eladási megbízást 2 pippel a gyertya minimuma alá.
  4. Helyezd el a stop loss szintet legalább 2 pippel a piros gyertya maximuma fölé, de ez lehet több is a take profittól függően.
  5. A take profitnál a kockázat/nyereség arány legyen 1:2 vagy 1:3.

cfd rsi

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Heikin ashi és mozgóátlag stratégia

Egy nagyon egyszerű skalp stratégiáról van szó, amely kihasználja a Heikin Ashi grafikon előnyeit, és segít megfogni a rövid távú trendeket. Plusz Indikátor: 144 SMA.  Különlegességét annak köszönheti, hogy egy más fajta számítási módszeren alapul. … Olvass tovább

Bróker

Hogyan választható ki a megbízható bróker? Összeszedtünk néhány gondolatot, amely segíteni fog neked abban, hogy megbízható brókernél tudj kereskedni. A mai világban nagyon nehéz a jó választás, ugyanis a szélhámosok világát éljük, viszont nem szabad … Olvass tovább