Demo számla

Hasznos-e a demo számla?

Természetesen jó, ha egy bróker lehetőséget biztosít a demo kereskedésre, ezáltal meghagyva a választást az ügyfélnek, hogy szeretne-e gyakorolni az éles kereskedés előtt, vagy sem. Ha körülnézünk a piacon, a demo számla a legtöbb szabályozott és szabályozatlan platformon igényelhető. Bizonyos esetekben tényleg hasznos lehet egy kicsit demozni, mielőtt belevágunk élesben, de a nyilvánvaló előnyök mellett tisztában kell lennünk a hátrányokkal és a veszélyekkel is. Ezt a cikket azért írtuk, hogy egy átfogó képet adjunk a demo számla előnyeiről és hátrányairól, mert a szabályozott környezetben tevékenykedő brókercégek felkínálják ezt a lehetőséget.

A demo számla előnyei

Az emberek általában több okból dönthetnek demo használata mellett. Ezek mindegyike logikus és érthető, de mindig tudni kell a határokat. Bármiért is kezdünk bele a demozásba, egy idő után át kell váltani az éles számlára, különben semmi értelme nem volt az egésznek. A demo számla legfőbb előnyei a következők:

  • Ha ismeretlen a kereskedési forma (pl. a CFD), vagy a platform, akkor a demo számla segítségével kockázat és stressz nélkül be tudjuk gyakorolni, és ezzel sok esetben jelentős tőkét mentünk meg. Ez talán a legnagyobb előnye, mivel minden újdonság szokatlan és nehéz, amíg bele nem rázódik az ember. Természetesen néhány nap elég kell, hogy legyen egy platform, vagy termék teljes megismeréséhez.
  • Ha láttunk, vagy olvastunk egy számunkra új stratégiáról (lásd Stratégiák), és ki szeretnénk próbálni, akkor szintén indokolt lehet maximum pár nap demozás. Elengedhetetlen viszont, hogy a demo verzió 100%-ban megegyezzen az éles számlával, akár az árfolyammozgásokat, akár a beállítási lehetőségeket nézzük.
  • Van, aki a játék élménye miatt használ demo számlát, akár éveken keresztül. Így valóban veszteség nélkül lehet játszadozni, ha valaki ezt szereti, de mi ezzel nem tudunk azonosulni.

demo számla

A demo számla hátrányai

Ez az a rész, amivel a legtöbben nincsenek tisztában, ezért fontosnak tartottuk, hogy erről is írjunk. Sajnos a demo számla nem csak előnyökkel jár, nézzük mik a hátrányok:

  • Ha demon kereskedünk, az érzelmek nem játszanak szerepet, vagy csak alig. Ezáltal pont a kereskedés legnehezebb részére nem készít fel minket. Ugyanis nem a megfelelő stratégia a legnehezebb, hanem az önuralom, önfegyelem, türelem, higgadtság. Ez által a demo számla sokkal könnyebb, mint az éles.
  • Rossz szokások alakulhatnak ki. Mivel nincs tétje, az ember nincs úgy rákényszerítve, hogy megpróbáljon mindig jó döntéseket hozni. Magyarul, ha tét nélkül csináljuk, hajlamosak vagyunk elkönnyelműsködni. Ha magunkban eldöntjük, hogy márpedig én ezt éles pénznek fogom tekinteni, akkor sem fog menni.
A demózás veszélye

Sajnos veszélyt is rejt magában, mivel sok bróker (általában a nem szabályozottan működőek), visszaél az emberek hiszékenységével. Ez azt jelenti, hogy a demo számlát irreálisan könnyűvé teszik, hogy mindenki nagy pluszt csináljon rajta, és nagyobb legyen az emberek befizetési hajlandósága. Az ember fellelkesedik a százszoros hozam láttán, és magában már elkezd számolgatni, hogy mi lett volna, ha mindezt valós pénzzel csinálja a demo számla helyett.

Ez is egy újabb ok, hogy csak korrekt és szabályozottan működő brókert válasszatok, amire mi is adunk az oldalunkon egy remek opciót.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Alakzatok

A tőzsdei mozgások rendszeresen ismétlődnek. Kereskedők milliói figyelik ezeket a visszatérő mozgásokat, gyakran ezek alapján kereskednek, ezért a tőzsdei alakzatok önbeteljesítő jóslatként működnek. Az alább bemutatott alakzatokat érdemes figyelni, mert gyakran előfordulnak, és viszonylag megbízható … Olvass tovább

Admiral Markets

Admiral Markets vélemények Az egyik legismertebb Magyarországon is aktív brókercég, amely szabályozottan és stabilan működik évek óta. Ebből adódik, hogy szép számmal akadnak Admiral Markets vélemények a neten, és mint minden brókercég esetében, vannak negatívumok … Olvass tovább

Heikin Ashi gyertyákról

A technikai elemzések között van egy olyan gyertyatípus, amely nem csak a trendek rövidtávú irányát képes elég pontosan előre jelezni, hanem a beszálló pontokat is.  A Heikin Ashi gyertya viszonylag jó jelzéseket ad, ellentétben más … Olvass tovább