Egyszerű CCI kereskedési stratégia

A CCI indikátort a támasz és ellenállás szintekkel kombináló stratégia egy hatékony eszköz a rövidtávú skalpolásra, akár kezdők számára is. A stratégiának az erősen trendelő árfolyam kedvez leginkább, ezért trend nélküli, oldalazó piacon nem érdemes használni.

Indikátor: CCI alapbeállítással. Ez egy oszcillátor, aminek a segítségével a lokális csúcs és mélypontokat határozzuk meg, felhasználva a tőzsdei mozgások ciklikusságát.

Idősík: Minimum 15 perces gyertyák, vagy hosszabb

Termék: Bármilyen devizapár

CCI vételi szabályok:
  1. Ha látod, hogy az árfolyam egy fontos támasz szinthez közelít, megnézed, hogy a CCI elérte-e a túladott zónát.
  2. Ha az oszcillátor a túladott zónában van, az árfolyam jó eséllyel visszapattan a támaszról. Ezért figyeljük, hogy a támasz szintnél kialakul-e trendfordító gyertya alakzat. (doji, vagy kis gyertyatest, aztán egy hosszú zöld gyertya)
  3. Ha kialakult a gyertya alakzat, és fordulni látszik az árfolyam a támaszról, nyissunk vételi pozíciót 3 pippel a gyertya maximuma felett.
  4. A stop losst tegyük 3-5 pippel a támasz alá, a take profit pedig vagy a stop loss háromszorosa, vagy beállítunk egy követő stopot.

 

CCI eladási szabályok:
  1. Ha látod, hogy az árfolyam egy fontos ellenállás szinthez közelít, megnézed, hogy az indikátor elérte-e a túlvett zónát.
  2. Ha a CCI a túlvett zónában van, az árfolyam jó eséllyel visszapattan az ellenállásról. Ezért figyeljük, hogy az ellenállás szintnél kialakul-e trendfordító gyertya alakzat. (doji, vagy kis gyertyatest, aztán egy hosszú piros gyertya)
  3. Ha kialakult a gyertya alakzat, és fordulni látszik az árfolyam az ellenállásról, nyissunk short pozíciót 3 pippel a gyertya minimuma alatt.
  4. A stop losst tegyük 3-5 pippel az ellenállás fölé, a take profit pedig vagy a stop loss háromszorosa, vagy beállítunk egy követő stopot.

cci

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Online pénzkeresés

Egyszerű online pénzkeresés? Volt már olyan az ön életében is, hogy sakkoznia kellett a hóvégi sárgacsekkekkel? Vagy egy pénztári sorbanállásnál inkább visszatette a két dobozos sört, mert gondolnia kellett a fizetésig hátralévő három-négy napra? Esetleg … Olvass tovább

Online pénzkeresés

Sok emberrel kommunikálok nap, mint nap és rá kell jönnöm, hogy az emberek kicsit el vannak tévedve. Online pénzkeresés címen mindenki azt gondolja, hogy gazdag lesz. Az emberi gondolkodás módban szerintem amúgy is alapvető hiba … Olvass tovább

XM

XM szabályozás Az XM világszinten is a kiemelkedően nagy forgalmat generáló brókerek közé tartozik, ami természetesen megköveteli a komoly szabályozást. Három nemzetközi felügyelet is ellenőrzi, ami biztosítja azt, hogy az alap dolgok rendben legyenek, mint a … Olvass tovább