Bollinger szalag kitörés stratégia

A Bollinger indikátor alapú  kitörés stratégiát megérteni és alkalmazni is könnyű. Ebben a stratégiában a piac volatilitását, támasz és ellenállás szintjeit használjuk fel előnyként. A Bollinger méri a piac volatilitását, és amikor az árfolyam teszteli az alsó, vagy felső vonalat, és ki is tör a szalagból, akkor tudjuk, hogy a volatilitás megnőtt. Ezt a megugrást tudjuk felhasználni nyereség elérésére. Ez a fajta árfolyam mozgás és piaci lendület olyan előnyt ad a kezünkbe, amivel kiemelkedő profitokat tudunk elérni.

A középső szalagot, amely egy mozgó átlag, arra tudod felhasználni, hogy megállapítsd a kiválasztott termék jelenlegi rövid távú trendjét. Ennek a stratégiának az alap feltevése, hogy a Bollinger szalag iránya, és a támasz/ellenállás szintek megmutatják neked, hogy melyik irányba nyiss.

Hogyan kereskedjünk a Bollinger indikátor kitörés stratégiával?

Lehetsz akár day trader (napon belüli kereskedések), akár swing trader (több napos, maximum néhány hetes kereskedések), ezt a módszert jól fogod tudni alkalmazni. Ne feledd, hogy mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A swing trade kevesebb szabadidőt igényel és megbízhatóbb, viszont jóval lassabb. A day trade időigényesebb, de gyorsabban tudsz profitot termelni vele.

Bollinger indikátor és az időintervallum

  • Jól tudod használni az egy órás gyertyákon, de fontos, hogy a profit céljaidat és elvárásaidat is igazítsd a rövidebb idősíkhoz.
  • A négy órás gyertya egy jó megoldás lehet a swing és a day trade határán. Vedd figyelembe, hogy a különböző napszakok váltakozásai (például ázsiai nyitvatartási idő) jobban torzítják a bollinger indikátor jelzéseit mint pl. az egy órás, vagy napos gyertya esetében.
  • Ha szereted a hosszabb időtávú kereskedést, akkor a napos gyertya kiváló választás. Ez kiszűri a forexben igencsak gyakori (sokszor kiszámíthatatlan) random mozgásokat, és könnyebben beazonosíthatóak a trendek.

Hogy milyen devizapárt választasz az a te döntésed, de valószínűleg arra fogsz jutni, hogy érdemes a fő devizapároknál maradni, ahol kiegyensúlyozottabb a mozgás (pl. eur/usd, usd/jpy).

Ami az indikátor beállításait illeti, a Bollinger általánosan elfogadott alap beállításai teljesen jók lesznek.

Bollinger indikátor kereskedési szabályok:

  • Az árfolyam áttöri a támasz/ellenállás szintet
  • Az áttörés után a gyertya a szalagon kívül zár (felső vonal felett, vagy alsó vonal alatt)
  • Az áttörés és a kilépés irányába nyitunk pozíciót.

A te döntésed, hogy a támasz/ellenállás szinteket kettő, vagy több korábbi visszapattanás alapján határozod-e meg. Általában nagyobb idősíkokon a két pont alapján berajzolt szint is megbízhatóbb, egész rövid időtávokon pedig biztosabb, ha 3-4 visszapattanás volt korábban arról a szintről.

cfd bollinger

Stop loss és Take profit

A legegyszerűbb, ha a stop szint a belépésre jelzést adó gyertya alatt van közvetlenül, ha long pozíciód van, és felette, ha short. A take profit legyen úgy beállítva, hogy a lehetséges nyereség legyen legalább duplája a kockáztatott tőkének. Ha szeretnél, használhatsz egy további indikátort a bollinger indikátor mellett, ami segít megállapítani a kiszállási pontot. (pl. RSI)

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Internetes munka

A 21. században az Internet óriási teret hódított. Gyakorlatilag már a telefonjaink a kis kézi számítógépeink, amelyeket gyakorlatilag bármit meg tudunk csinálni, amit egy hagyományos PC-n is. Egyértelmű tehát , hogy elindult a spekuláció a … Olvass tovább

Online pénzkeresés

Egyszerű online pénzkeresés? Volt már olyan az ön életében is, hogy sakkoznia kellett a hóvégi sárgacsekkekkel? Vagy egy pénztári sorbanállásnál inkább visszatette a két dobozos sört, mert gondolnia kellett a fizetésig hátralévő három-négy napra? Esetleg … Olvass tovább

Stochastic

Csupasz Stochastic FX/CFD kereskedési stratégia Ez egy tényleg nagyon egyszerű stratégia, hiszen mindössze egy indikátort használunk hozzá, ez pedig a Stochastic. A „csupasz” jelző azért szerepel a címben, mert ez a legegyszerűbb, lecsupaszított formája az … Olvass tovább