bitcoin kereskedés

Bitcoin

Mi a Bitcoin?

A Bitcoin-t 2009-ben egy ismeretlen japán, bizonyos Satoshi Nakamoto álnéven futó programozó vagy programozói csoport bocsátotta ki az akkor kibontakozó gazdasági világválság alatt. Manapság már a bitcoin kereskedés rendkívül népszerű a befektetők körében. Lényegében egy teljesen decentralizált fizetőeszköz, bár az elnevezés ugyanúgy vonatkozik a nyílt forráskódú szoftverre, amely az eszközt kezeli és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is.

bitcoin kereskedés

Egyes vélemények a Bitcoint, a fennálló pénzügyi rendszer rendszeres problémáira is megoldásnak látják. Mint egy kritikaként megfogalmazva. Más fizetőeszközöktől eltérően, a Bitcoinok nem tartoznak semmilyen központi kibocsátóhoz, illetve szervhez vagy felügyelethez. A tárolása mégis biztonságosan megoldható pénztárcafájlban számítógépen, mobiltelefonon, külső adathordozón vagy felhő alapú szolgáltatással. Fogadásához mindössze egy bitcoincímre van szükségünk. Utalásnál sem a küldő, sem pedig a fogadó fél adatai nem láthatóak, csak az összeg mozgása.

A Bitcoin esetében a központi korlátozás teljes hiánya és a peer-to-peer felépítés megakadályozza, hogy a tranzakciókat bárki is kontrollálja vagy manipulálja. Ilyen módon kizárt, hogy bárki, bármilyen úton inflációt gerjesszen.

Legnagyobb hátránya 

Természetesen a kriptovaluta egyik legfőbb kritikája is ezekből a biztonsági adottságokból ered. Ugyanis a névnélküliséggel a bűnözők könnyedén tüntethetnek el nagyobb összegeket a hatóságok elől, és egyéb visszaélésekre is lehetőséget adhat, mint pénzmosás, zsarolás és egyéb illegális tevékenység.

Bitcoin kereskedés

A Bitcoin kereskedés a nemzetközi sajtóban nem mindig talál kedvező megítélésre, de természetesen vannak pozitív visszhangok is. A Guardian hasábjain megjelent cikk, példának említ egy befektetőt, aki még 2009-ben vásárolt be a kriptovalutából. Az akkori 27 dolláros befektetése 6 éven belül 886 000 dollárra növekedett. Ez a tény természetesen sok embert ösztönzött arra, hogy a kriptovaluta felé forduljon, mint befeketés.

bitcoin kereskedés

Manapság a média napi rendszerességgel közöl híreket a Bitcoin kereskedés kapcsán vagy akár értékével és történéseivel kapcsolatban. Sokan a jövő egyik legfontosabb építőelemét látják benne, amely felválthatja az eddig fennálló pénzügyi rendszereket. Egyes országok már el is fogadták, mint fizetőeszközt, míg mások korlátozzák a használatát, mint például manapság Kína is teszi.

Bár napjainkban még nem lehet egyenrangú a hagyományos fizetőeszközökkel, a Bitcoin kereskedés mégis odáig fejlődött, hogy egyre többen fektetnek bele, és akár több millióan is használják napi üzleteik bonyolításához.

A Bitcoin kereskedés azért is lett nagyon népszerű, mert értékének meghatározásához a központi bankoknak nincsen semmilyen köze, kizárólag a kereslet és a kínálat határozza meg. Több bróker is felvette a kereskedhető termékek közé. Az általunk ajánlott is!

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Bitcoin befektetés

AKI MER, AZ NYER: AZ 5 LEGJOBB BITCOIN BEFEKTETÉS SIKERTÖRTÉNET Sok befektető keresett meg minket az elmúlt hónapokban azzal kapcsolatban, hogy vajon a Bitcoin befektetés tényleg olyan jövedelmező-e. Van ez a nagy volatilitású kriptovaluta, és … Olvass tovább

Binatex vélemények

Teszteltük a Binatex kereskedési élményt és szemezgettünk a Facebook-on fellelhető Binatex vélemények között. Az alábbi cikkben megpróbálom teljesen objektíven leírni azt, hogy mi az összesített véleményünk. 3 részre tagoljuk a leírás: Binatex vélemények Próbáltuk úgy … Olvass tovább