Bitcoin Gold

Mi az a Bitcoin Gold vagy BTG?

Jó pár évvel ezelőtt még szinte bárki számára lehetséges volt, hogy könnyedén, speciális hardver megléte nélkül bányászhasson Bitcoin-t az otthoni számítógépén. Aztán ahogy egyre csak fejlődött az egész rendszer és megjelentek az ASIC bányászgépek. A bányásztársaságok igazi monopóliumokhoz jutottak. Így gyakorlatilag teljesen reménytelenné vált a Bitcoin bányászata még azoknak is, akik beruháznának egy ilyen bányászgépbe. Drága a felszerelés és nagyon magas az áramfogyasztás is. A kínaiakkal pedig szinte lehetetlen versenyezni. Ezért is jött létre a BTG, vagyis a Bitcoin gold.

bitcoin gold btg

Amíg szüntelen viták zajlanak a Bitcoin fejlesztésével kapcsolatban, hogy mégis milyen irányba haladjon a kriptovaluta jövője, addig megjelent egy újabb hard fork leágazás az eredeti Blockchain-ből. Ez lett a Bitcoin Gold vagy BTG. Az új Altcoin-nak nem titkolt célja, hogy ismét “demokratizálja” a bányászati rendszert,  és annak bányászata ismét lehetségessé váljon a bányászok számára is a nagy társaságokkal szemben.

BTG, az új hard fork ellentmondásai

A Bitcoin Gold elindítását rengeteg kritika és kétkedés előzte meg. Az egyik legtöbbet emlegetett probléma a BTG kapcsán a fejlesztés technikai részleteinek fel nem fedése volt. Ez önmagában is elég bizalmatlanságot eredményezett.

Sokan aggódtak az időzítés miatt is, hiszen ha a BTG bedől, akkor az rossz fényt vethet a következő Bitcoin hard fork leágazásokra is. A másik, hogy sokan összekeverhetik a SegWit2x hard fork-kal.

Egy nagy kérdőjel a tőzsde is. Még a nagyobb hard fork-ok esetében is sokszor várakozó állásponton vannak a kriptopénz szolgáltatók, hogy vajon érdemes-e elfogadniuk az új blokkláncot. Így tehát nem is biztos, hogy lehetséges lesz a piaci kereskedés a BTG esetében.

A Bitcoin Gold és az “ingyen pénz” mizéria

A Bitcoin Cash augusztusi megjelenésekor a blokklánc megkettőződött. Az addigi Bitcoin tulajdonosok egy az egy arányban részesültek az újonnan létrejött Altcoin-ból. Magyarán, ahány Bitcoin volt az emberek birtokában, pontosan annyi BTC ütötte a markukat. A bitcoin gold esetében is ugyanilyen elosztásban történtek meg a dolgok. Ez azt eredményezte, hogy a kibocsátást megelőzően hatalmas menetelés kezdődött a Bitcoin piacán. Ugyan ki az akinek nem kell az ingyen pénz? Így gondolkodtak a befektetők.

bitcoin gold btg

Bitcoin Gold első lépései

Habár a BTG kis bányászoknak a kedvében hivatott járni, ennek ellenére több nagy bányásztársaság jelezte már csatlakozási szándékát a BTG hálózatához.

Más probléma magának a bányász szoftvernek a letöltése is, amelynek kivitelezése nem zökkenő mentes. Többen is jelezték, hogy nem tudnak csatlakozni a Bitcoin gold hálózatához, vagy olyan spam üzeneteket kapnak, ahol más, kártékony szoftver telepítését javasolják a BTG bányászatához.

Bitcoin Gold jövője

Mint azt láthatjuk, egyenlőre még nincs igazán rendben ez az új kriptopénz, bár leírni egyből kicsit elhamarkodott lenne. Ha a BTG ténylegesen hozni tudja az általa képviselni kívánt elvárásokat, és elfogadottá válik a szolgáltatók körében is, akkor könnyen meglehet, hogy olyan komoly piaci karriert tudhat majd magáénak, mint nagyobb testvérei tették ezelőtt.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Money management

Mennyire fontos a money management? Ültess le két teljesen kezdőt egy monitor elé, add oda nekik a leghatékonyabb, legjobb találati aránnyal rendelkező stratégiádat, és az egyiknek mondd meg, hogy nyisson mindig a másikkal ellentétes irányba. … Olvass tovább

Bollinger szalag kitörés stratégia

A Bollinger indikátor alapú  kitörés stratégiát megérteni és alkalmazni is könnyű. Ebben a stratégiában a piac volatilitását, támasz és ellenállás szintjeit használjuk fel előnyként. A Bollinger méri a piac volatilitását, és amikor az árfolyam teszteli … Olvass tovább

Awesome indikátor

Az Awesome indikátor szintén Bill Williams nevéhez fűződik. Bár minden tőzsdei termék árfolyam elemzéséhez használják, kimondottan jól működik a részvények esetében. Ez az indikátor úgy határozza meg a piac lendületét, hogy az utolsó 5 gyertyát … Olvass tovább