Bitcoin Gold

Mi az a Bitcoin Gold vagy BTG?

Jó pár évvel ezelőtt még szinte bárki számára lehetséges volt, hogy könnyedén, speciális hardver megléte nélkül bányászhasson Bitcoin-t az otthoni számítógépén. Aztán ahogy egyre csak fejlődött az egész rendszer és megjelentek az ASIC bányászgépek. A bányásztársaságok igazi monopóliumokhoz jutottak. Így gyakorlatilag teljesen reménytelenné vált a Bitcoin bányászata még azoknak is, akik beruháznának egy ilyen bányászgépbe. Drága a felszerelés és nagyon magas az áramfogyasztás is. A kínaiakkal pedig szinte lehetetlen versenyezni. Ezért is jött létre a BTG, vagyis a Bitcoin gold.

bitcoin gold btg

Amíg szüntelen viták zajlanak a Bitcoin fejlesztésével kapcsolatban, hogy mégis milyen irányba haladjon a kriptovaluta jövője, addig megjelent egy újabb hard fork leágazás az eredeti Blockchain-ből. Ez lett a Bitcoin Gold vagy BTG. Az új Altcoin-nak nem titkolt célja, hogy ismét “demokratizálja” a bányászati rendszert,  és annak bányászata ismét lehetségessé váljon a bányászok számára is a nagy társaságokkal szemben.

BTG, az új hard fork ellentmondásai

A Bitcoin Gold elindítását rengeteg kritika és kétkedés előzte meg. Az egyik legtöbbet emlegetett probléma a BTG kapcsán a fejlesztés technikai részleteinek fel nem fedése volt. Ez önmagában is elég bizalmatlanságot eredményezett.

Sokan aggódtak az időzítés miatt is, hiszen ha a BTG bedől, akkor az rossz fényt vethet a következő Bitcoin hard fork leágazásokra is. A másik, hogy sokan összekeverhetik a SegWit2x hard fork-kal.

Egy nagy kérdőjel a tőzsde is. Még a nagyobb hard fork-ok esetében is sokszor várakozó állásponton vannak a kriptopénz szolgáltatók, hogy vajon érdemes-e elfogadniuk az új blokkláncot. Így tehát nem is biztos, hogy lehetséges lesz a piaci kereskedés a BTG esetében.

A Bitcoin Gold és az “ingyen pénz” mizéria

A Bitcoin Cash augusztusi megjelenésekor a blokklánc megkettőződött. Az addigi Bitcoin tulajdonosok egy az egy arányban részesültek az újonnan létrejött Altcoin-ból. Magyarán, ahány Bitcoin volt az emberek birtokában, pontosan annyi BTC ütötte a markukat. A bitcoin gold esetében is ugyanilyen elosztásban történtek meg a dolgok. Ez azt eredményezte, hogy a kibocsátást megelőzően hatalmas menetelés kezdődött a Bitcoin piacán. Ugyan ki az akinek nem kell az ingyen pénz? Így gondolkodtak a befektetők.

bitcoin gold btg

Bitcoin Gold első lépései

Habár a BTG kis bányászoknak a kedvében hivatott járni, ennek ellenére több nagy bányásztársaság jelezte már csatlakozási szándékát a BTG hálózatához.

Más probléma magának a bányász szoftvernek a letöltése is, amelynek kivitelezése nem zökkenő mentes. Többen is jelezték, hogy nem tudnak csatlakozni a Bitcoin gold hálózatához, vagy olyan spam üzeneteket kapnak, ahol más, kártékony szoftver telepítését javasolják a BTG bányászatához.

Bitcoin Gold jövője

Mint azt láthatjuk, egyenlőre még nincs igazán rendben ez az új kriptopénz, bár leírni egyből kicsit elhamarkodott lenne. Ha a BTG ténylegesen hozni tudja az általa képviselni kívánt elvárásokat, és elfogadottá válik a szolgáltatók körében is, akkor könnyen meglehet, hogy olyan komoly piaci karriert tudhat majd magáénak, mint nagyobb testvérei tették ezelőtt.

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Gyakori hibák

A Bináris opciós kereskedés olyan, mint az autóvezetés. Amikor elkezdesz vezetni, még bátor és lendületes vagy. Elköveted az első hibád és egyből jobban figyelsz. Tovább vezetsz és rutinosabb leszel. Apróbb hibák mindig lesznek, viszont minden … Olvass tovább

Kereskedés az Ichimoku indikátorral

Az Ichimoku név az „Ichimoku Kinko Hyo” rövidítése, amit a japán újságíró Goichi Hosoda fejlesztett ki a ’60-as években. A kereskedési módszer régóta népszerű Japánban, és egyre ismertebb a világ más országaiban is. Egyéb indikátorokat … Olvass tovább

Bitcoin

Mi a Bitcoin? A Bitcoin-t 2009-ben egy ismeretlen japán, bizonyos Satoshi Nakamoto álnéven futó programozó vagy programozói csoport bocsátotta ki az akkor kibontakozó gazdasági világválság alatt. Manapság már a bitcoin kereskedés rendkívül népszerű a befektetők … Olvass tovább