Bitcoin cash

Mi az a Bitcoin Cash vagy BTC?

A Bitcoin 2009-es megjelenése és sikeres felemelkedése egy igazi regénybe illő történet, mert olyan forradalmi újítást hozott magával, ami felforgatni látszik az egész eddig ismert világot. A bitcoin cash hasonló elképzelések rejt magában. A kriptovaluta őrület hihetetlen magasságokba emelkedett és emelkedik mind a mai napig. Egyre többen vágnak bele a különböző Altcoin-ok bányászatába, mint amilyen a BTC is, hogy olyan befektetési sikereket könyvelhessenek el, mint azt az első Bitcoin tulajdonosok tehették.

2017-re már több fejlesztő fejében is felmerült a Bitcoin jövőjének kérdése. Főképp a hálózati kapacitás növelése volt a legfontosabb téma, amely a szakértőket foglalkoztatta. Már évekkel korábban is számtalan ötlet létezett a Bitcoin forráskódjának fejlesztésére, ilyen például a Bitcoin Unlimited vagy a SegWit is. Azonban ezekhez a verziókhoz képest a Bitcoin Cash valami egészen új és merész lehetőséggel állt elő.

bitcoin cash btc
Mitől merész megoldás a Bitcoin Cash?

A többi fejlesztéssel ellentétben, melyek az eredeti blockchain-en belül történtek, a BTC azzal tudott előnyt szerezni, hogy egyedüliként azt a lehetőséget kínálta fel, hogy külön blokkláncon folytassa a Bitcoin a jövőjét. A BTC tulajdonképpen két fontos újítást hozott magával, egyrészt nem tartalmaz SegWit kódot, másrészt a blokkméret 8MB-os lett. A technológiai eltérések következtében egy új Altcoin jön létre, ami ugyan nagyon hasonlít a Bitcoin-ra.

A hard fork jelenség a BTC kapcsán

A hard fork tulajdonképpen az eredeti Bitcoin blokklánc (Blockchain) kettéválása, ami így teret adhatott a megszületésének. Ez 2017 augusztus 1-én 12:37 UTC-kor következett be, a 478,558 számú blokknál, és így egy új kriptopénz jöhetett létre. Ettől kezdve kezdtek el a BTC bányászok egy új blokkláncon bányászni.

A BTC fejlesztői voltak azok a szakemberek, akik nem támogatták a SegWit által nyújtott hálózati kapacitást növelő megoldást.

Pro és Kontra a Bitcoin Cash megjelenése kapcsán

Kezdetben még elég nagy kétkedés övezte a Bitcoin Cash létrejöttének jogosultságát, mert meglehetősen kevés kereskedési platform állt ki mellette. Arra hivatkoztak, hogy a jelenlegi infrastruktúrájuk mellett, nem tudják majd támogatni a hard fork után létrejött új blokklánc BTC Altcoin-át.

Legnagyobb támogatója a ViaBTC pekingi bányásztársaság volt, amely jelenleg a globális bányászati erőforrás 4-5%-át adja világszinten. Ők természetesen jelentős erőt képviselnek a piacon. Az ő tőzsdéjük volt az első jelentős piac, amely forgalmazta a BTC-t határidős termék (futures) formájában.

bitcoin cash btc

A Bitcoin Cash piaci debütálása

Kezdeti ára 2017 augusztus elsején 0,10 BTC volt, amely kibányászásának pillanatától kezdve szédületes emelkedésbe kezdett. Az indulását követő 24 órával már több, mint 250%-os értéknövekedést tudhatott magáénak a Bitcoin Cash.

Természetesen a BTC piaci értéke nem éri el a Bitcoin, most már 10 000 USD is meghaladó értékét, mégis kezdettől fogva komoly növekedést tudott produkálni a piacon. Jelenlegi állás szerint a Bitcoin Cash 1400 és 2600 USD közötti áron mozog.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Kezdőlap

Rólunk A Binarisoktatas.com egy ” Forex és CFD oktatás ” fő profillal rendelkező weboldal. Két dolog a legnehezebb a tőzsdén: 1) A Megfelelő stratégia elsajátítása. Kereskedők ezrei szenvednek abban a betegségben, hogy csupán részeredményeket képesek … Olvass tovább

Demo számla

Hasznos-e a demo számla? Természetesen jó, ha egy bróker lehetőséget biztosít a demo kereskedésre, ezáltal meghagyva a választást az ügyfélnek, hogy szeretne-e gyakorolni az éles kereskedés előtt, vagy sem. Ha körülnézünk a piacon, a demo … Olvass tovább

Ethereum classic

Az Ethereum Classic nem egy új cryptocurrency, hanem egy meglévő cryptocurrency egy szelete, Ethereumé. A két blokkhálózat megegyezik az 1920000-as blokkig, ahol új blokkláncra álltak át. Ez azt jelenti, hogy az Ethereum-ban terjedő összes egyenleg, … Olvass tovább