Feketelista

Kerülendő brókerek

Sajnos a mai világban minden területen jelen vannak a csalók és az ügyeskedők. Ez alól nem jelent kivételt az online tőzsde sem. Ahol komoly összegek mozognak, ott megjelennek olyan cégek, akik a szabályokat megkerülve, gyorsan akarnak nagy bevételre szert tenni. A következő néhány sort azért írtuk, hogy segítsünk elkerülni az ilyen cégeket, és minél több kereskedőt megkímélni a csalódásoktól. Ez a cikk azért jött létre, mert sok segítségkérést kaptunk a Binatex brókercég kapcsán, ahol akadozik a kifizetés és a kommunikáció az ügyfelekkel. A Binatex most Magyarországon is szerez ügyfeleket és segíteni akarunk abban, hogyan kerüld el ezeket a brókereket, sőt az oldalon ajánlott brókert is találsz.

Nem az a legfontosabb, hogy megnevezzünk konkrét platformokat, amelyeket érdemes elkerülni. Az a cél, hogy leírjuk azokat a fontos szempontokat, amelyekre érdemes odafigyelni, hogy elkerüld a csalókat, vagy a nem egészen korrekt szolgáltatókat. Természetesen a példa kedvéért meg is nevezünk párat, ezért is találkoztál már a Binatex brókercég nevével.  Amikor megvizsgálsz egy lehetséges brókert, figyelj ezekre a jelekre, és ha bármelyiket tapasztalod, messziről kerüld el azt a platformot.

binatex

Mire figyelj?
  • Nincs feltüntetve a tulajdonos. Ha a Binatex  weboldalt végigböngészve nem találsz olyan céget, vagy magánszemélyt, aki tulajdonosként van megnevezve, inkább keress másik oldalt. Ilyenkor nem tudod kivel „szerződsz”, és kit terhel a felelősség, ha a befektetett pénzedet csak hosszú idő után, vagy egyáltalán nem kapod vissza.
  • Nem találod a céget a felügyelet honlapján. Teljesen mindegy, hogy a bróker mit ír ki ezzel kapcsolatban, hogy milyen felügyelet szabályozza, mert azt bárki kiírhatja. A lényeg, hogy a felügyelet honlapján megtalálod-e őket, esetleg nincs e figyelmeztetés kiadva ellenük. Ha például Magyarországon is tevékenykedik egy cég, akkor ott kell, hogy legyen a Magyar Nemzeti Bank honlapján (mnb.hu), mint szabályozott piaci szereplő. Nincs kivétel!
  • Tőzsde felügyeleti regisztráció. Érdemes még megnézni a CySec (Ciprusi tőzsdefelügyet) vagy FSA (Angol tőzsdefelügyelet) regisztrációt is. Valamelyiknek a kettő közül lennie kell. A Binatex egyikkel sem rendelkezik. Itt további infót találsz!
Mire figyelj még?
  • Nehézkes kommunikáció. Ha nehéz, vagy lehetetlen velük felvenni a kapcsolatot, nem válaszolnak az email-re, és nem veszik fel a telefont, akkor valószínűleg valami nincs rendben. Jobb esetben az elejétől fogva tapasztalható ez, rosszabb esetben csak akkor, amikor kifizetést szeretnél. Sajnos a Binatex esetében megtapasztaltuk és az látható, hogy még jó pár hasonló panasz van.
  • Túl sok negatív vélemény a neten. Ha sok olyan véleményt olvasol, hogy nem válaszoltak, nem kaptam meg a pénzemet, nem volt korrekt a platform, akkor ennek biztosan oka van. Hidd el, találsz olyan brókert, ahol minimális negatív vélemény van, vagy szinte nincs is.
  • Másképp mozog a grafikon a demó számlánál, mint az éles számlánál. Vannak cégek, akik azzal próbálnak minél több ügyfelet szerezni, hogy a demó számlás kereskedésnél megkönnyítik a nyereség elérését az ügyfél számára, aki ezen felbátorodva aztán könnyebben küld be valós pénzt.
  • Nem kérnek be dokumentumokat a számlanyitásnál. Természetesen egyszerűbb lenne az ügyfélnek, ha nem kellene dokumentumokkal bajlódni rögtön a számlanyitásnál, illetve, ha nem kellene közüzemi számlát, vagy bankszámla kivonatot beküldeni a lakcím igazoláshoz. Sajnos ez elő van írva a szabályozottan működő brókerek számára. Gondolj bele, a brókernek is könnyebb lenne új ügyfeleket szerezni, ha csak a pénzkivételnél kérne be dokumentumokat, de ez nem így működik. A Binatex nincs szabályozva.

binatex

Binatex átmegy a teszten?

A Binatex bróker a pontok nagy részén elbukik. Természetesen ezeken kívül is lehetnek intő jelek, most a teljesség igénye nélkül a legfontosabbakat szedtük össze. Az alábbiakban példaképpen felsorolunk még néhány platformot, ahol szerintünk nem érdemes kereskedni, mert nincs meg a megfelelő szabályozás:

Binatex.com, Ayrex.com, Binomo.com, Closeoption.com, Expertoption.com, Omenda.com, Plusoption.com, Binarytilt.com, Binarymate.com Stb…

Ha egy korrekt, magyar nyelvű brókert keresel biztonságos felülettel, akkor regisztrálj az általunk ajánlott brókerhez, és próbáld ki. Ingyenes demo számlával 3 fajta platformon tudod kipróbálni az iparág legszélesebb befektetési kínálatát.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Markets.com

A Markets.com már régi szereplő a piacon, és a tőle megszokott színvonalat régóta hozza. A tőle megszokott színvonalat úgy értjük, hogy ez se nem pozitív, se nem negatív minősítés. A Markets.com olyan, mint egy közepes … Olvass tovább

Online munka

Manapság az online munka nagy kincs. Több előnye is van: – Viszonylag kötetlen a munkaidő, tehát jól be tudod osztani az idődet. – Nem kell egy íróasztal előtt ülnöd órákat, akár otthon az ágyon keresztbe … Olvass tovább