befektetési gyémánt1

Befektetési gyémánt

Miért is tökéletes választás a Befektetési Gyémánt?

A tőkével rendelkező emberek már kezdetek kezdetétől azon törik a fejüket, hogy vajon mi is az az optimális befektetés, amibe érdemes pénzt tenni. Természetes, hogy olyan eszközre van szüksége minden józan gondolkodású befektetőnek, ahol igen csekély kockázat van arra, hogy veszítsen az értékéből. A mindennapi gyakorlatban azonban befektetéseink nagyban ki vannak téve a politikai, gazdasági és piaci befolyásoltságnak. Ezeket a tényezőket csak egy jó választással tudjuk, mint kockázatot minimalizálni. Egy tökéletes választás pedig az, amikor nemcsak hogy nem csökken a választott dolog értéke, hanem növekszik is, tehát a biztonság mellett még profitot is elkönyvelhetünk. A Befektetési Gyémánt egy olyan lehetőség, amely mindenki számára elérhető, és teljes mértékben megfelel a leírtaknak.

Befektetési gyémánt rövid története

A nemesfémek és drágakövek már évszázadok óta fontos szereplői a befektetéseknek. Itt igencsak kiemelt szerep jut a Befektetési Gyémántnak. A gyémánt egyik legnagyobb előnye a nemesfémekkel szemben, hogy méretüknél fogva, szállításuk sem jelent különösebb nehézséget, értéke mégis (természetesen mérettől és egyéb paraméterektől függően) jelentős. Az itt szóban forgó csiszolt gyémántra, sehol a világon nincs embargó. Ez azt jelenti, hogy szabadon hozható és vihető az államhatárokon át.

Fontos tudnunk, hogy az elmúlt két évszázadban mindössze két alkalommal volt tapasztalható értékcsökkenés a gyémánt áránál, 1978-81 években, illetve 2008 végén. Összességében elmondható, hogy a Gyémánt értéke folyamatosan és stabilan növekszik. Semmi olyan labilitás vagy kilengés nem jellemzi a piacokon, mint az az értékpapírok és más eszközök esetében tapasztalható.

A gazdasági világválság is hűen igazolta, hogy a Befektetési Gyémánt konzervatív értéknövekedésének köszönhetően, az egyik legstabilabb befektetés, amit egy kockázatkerülő befektető választhat. A fent említett 2008-as árvisszaesés is mindössze csak egy rövidebb időszakot jellemzett, és ha az egész évet figyelembe vesszük, akkor még így is értékemelkedésről beszélhetünk.

A Befektetési Gyémánt piaci értékét az egész világon USD-ban fejezik ki, és közel harminc gyémánttőzsde létezik, ahol a kereskedések folynak. Itt látható a gyémánt értékének alakulása a 60-as évek óta:

befektetési gyémánt

Folyamatos növekedés tapasztalható, ami egy rendkívül stabil befektetési eszközzé teszi a gyémántot.

Mi szól még a befektetési gyémánt mellett a fent felsoroltakon kívül?

A gyémánt már az emberi civilizáció hajnala óta az arany mellett a gazdagság és jólét egyik legelfogadotabb és mindenki által ismert és elismert szimbóluma.

A Befektetési gyémánt ugyanakkor egyfajta diszkrét gazdagságot is jelenthet. Ellentétben más vagyontárgyainkkal, mint luxusgépjárművek, ingatlanok stb., ezek a kis drágakövek teljesen rejtve maradhatnak a világ szeme elől.

A gyémánt természetesen nem csak egy tökéletes befektetési forma. Gondoljunk csak bele, hogy mint esztétikai értékű remekmű. Szemet kápráztató értéktárgy, de akár szívhez szóló ajándék is lehet szeretteinknek. Egy Befektetési Gyémánt akár nemzedékeken átívelően megmaradhat egy család tulajdonában. Értékét nem csak az idő múlása, de az addig kialakult érzelmi kötődés is gyarapítani fogja.

A Befektetési Gyémánt így a vagyonmegőrzés egyik leghatékonyabb eszköze immár évszázadok óta, viszont a hasonló termékek CFD kereskedése az elmúlt években sokkal népszerűbb lett. Ezt lehet kipróbálni:

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

Martingale stratégia

A Martingale stratégia a már a tőzsdézőknél is széles körben elterjedt, és valószínűleg még sokáig az lesz. Gyakran viszont a kaszinó játékok kapcsán hallunk róla. Szóval hogyan is lehetne egy kaszinó stratágiát alapul venni a … Olvass tovább

A „pontos belépés” stratégia

A pontos belépés stratégia azt tűzi ki a célul, hogy a legoptimálisabb belépési pontot találja meg a nyitáshoz. A stratégia 3 indikátort használ: Egyszerű mozgóátlag, Stochastic és RSI, habár lehetséges továbbiakkal is kísérletezni, pl. a … Olvass tovább

Bollinger szalag

John Bollinger indikátorával, a Bollinger szalaggal hasonlíthatjuk össze az árfolyamok volatilitását. Ez az indikátor nagyon gyorsan reagál az árak mozgására, így rögtön megmutatja, hogy az adott árfolyam milyen ingadozást mutat. A nagyobb árfolyam ingadozásoknál, tehát … Olvass tovább