Alligator indikátor

Aligátor Bill Williams indikátor

A Bill Williams Aligátor indikátor egy olyan hatékony profitvadász indikátor, amely mozgóátlagokon keresztül a trendek kimutatására, és emellett vételi és eladási pozíciók meghatározására irányul.

Felépítése

Az Aligátor indikátor három mozgóátlagból tevődik össze, amiket más-más színekkel jeleznek a grafikonon:

A zöld színnel jelölt 5-ös periódusú símított átlag három nappal előre mutat, ezt nevezik az aligátor ajkának.

A piros színnel jelölt 8-as periódusú simított mozgóátlag öt gyertyával mutat előre, ezt nevezik az aligátor fogának.

A kék színnel jelölt a tizenhármas periódusú simított mozgóátlag nyolc gyertyával mutat előre, és ez az aligátor állkapcsa.

indikátor

Az Aligátor indikátor jelzései

Az előzőekben vázolt három vonal egymáshoz viszonyított helyzete szolgál infóval az aktuális trend erősségét illetően. Amennyiben egyre távolodnak, úgy az uralkodó trend erősödik, ellenkező esetben viszont, ha közelednek, akkor lecsökkennek az aktuális ármozgások, és minél jobban szűkül az indikátor annál komolyabb ármozgások várhatóak a piacon a közeljövőben. Ez utóbbi esetben mondjuk azt, hogy alszik az aligátor. Ekkor, amilyen irányba nyílik az aligátor szája, abban az irányban érdemes új pozíciót nyitni.

Az aligátor indikátor kereskedési jelzései

Abban az esetben kapunk vételi jelzést, ha három vonal is keresztezi egymást, és a zöld színnel jelölt maga alá utasítja a másik két vonalat. A szétnyílás aránya jelzi az emelkedő trend erősségét. Ha a zöld színnel jelzett vonal a másik kettő alá esik, akkor zárjuk a pozíciónkat, vagy éppen ez mutatja számunkra az eladási jelet. Tehát minél jobban nyílik az aligátor szája, annál nagyobb és erősebb az eső trend. Amint a zöld vonal alulról kezdi keresztezni a másik kettőt, akkor ez esetben zárunk.

A hullámok meghatározása

Ez az indikátor jól használható az Elliott szerinti hullámok természetének beazonosítására is. Az indikátoron kívül eső kereskedések esetén impulzus hullámokat figyelhetünk meg, míg ha belül történnek a kereskedések, tehát a gyertyák az aligátor indikátor száján belül maradnak, úgy korrektív hullámok alakulnak.

A Gator oszcillátor

A Gator oszcillátort az Aligátor indikátorból képezik, és segítséget nyújthat az aligátor jelzéseinek értelmezésében, vagy önmagában is, bármilyen idősíkon képes kereskedési előrejelzésként szolgálni a kereskedőnek.

Az Gator oszcillátor számítása

Középvonal = (csúcs + mélypont)/2

Felső oszlopok = |Piros – kék vonal| = |SMMA (8) – SMMA (5)|

Alsó oszlopok = -|piros-zöld vonal| = -|SMMA (13) – SMMA (5)|

ahol SMMA (x) az x periódusú sima mozgó átlagot jelent

Az oszlopok jelentése

Ha az aktuális periódus legutolsó értéke magasabb, mint az azt megelőző, akkor nagy valószínűséggel zöld vonal fog megjelenni. Pirossal a külömbség és érték csökkenést jelöljük az előző periódushoz viszonyítva.

Az Aligátor indikátor jelzései

Ébredő Gator-ról akkor beszélünk, ha alvás után, alul vagy felül, az egyik oszlop zöld, míg a másik piros.

A Gator eszik, amennyiben az alsó és felső oszlopok is zöldek.

Ha az egyik oszlop pirosba fordul, úgy a Gator telítődik.

tőzsde árfolyamok

Ezek a cikkek is érdekelhetik még:

NAGAmarkets

A NAGAmarkets LTD a Naga Group német cégcsoport egyik vállalata. A cégcsoport a Német tőzsdén jegyzett cég, tehát egy tőkeerős és stabil háttérrel rendelkezik. A NAGAmarkets LTD a Ciprusi Tőzsdefelügyeletnél (CySec) bejegyzett cég, tehát EU szabályozott vállalatról van szó, ráadásul ...

ATR indikátor

Az Average True Range, azaz ATR indikátor a tőzsdei termékek árfolyamának volalitását mérő indikátor. Jelzései korlátozottan alkalmazhatóak az árfolyam mozgások irányára vonatkozóan. Az ATR indikátor számítás Az ATR számítása során először meghatározzuk a True Range … Olvass tovább

Markets.com

A Markets.com már régi szereplő a piacon, és a tőle megszokott színvonalat régóta hozza. A tőle megszokott színvonalat úgy értjük, hogy ez se nem pozitív, se nem negatív minősítés. A Markets.com olyan, mint egy közepes … Olvass tovább

Optionfair

Optionfair vélemények Ez a bróker ma már egyáltalán nem tartozik a legnépszerűbb szolgáltatók közé Magyarországon, de volt néhány nagyon jó éve. Úgy 2013 és 2016 között (de lehet, hogy csak 2015), amikor Magyarországon a legnépszerűbb … Olvass tovább